Росія та Туреччина знову провалили перемовини щодо Сирії. В Ідлібі продовжується кривава бійня

Росія та Туреччина знову провалили перемовини щодо Сирії. В Ідлібі продовжується кривава бійня

Мирні мешканці забирають дітей та намагаються втекти від війни / Фото: Associated Press

Авіація РФ знову розбомбила лікарню та накрила вогнем колону з біженцями.

Зустріч представників РФ та Туреччини щодо врегулювання ситуації в сирійському Ідлібі, яка відбулася 17 лютого в Москві, знову закінчилася нічим. Сторони обіцяють продовжити перемовини наступного дня.

Про це йдеться в повідомленні представника МЗС Туреччини.

У зовнішньополітичночному відомстві наполягають, аби РФ припинила підтримувати наступ військ Башара Асада та дотримувалася попередніх домовленостей.

"Наша делегація підкреслила необхідність швидкого зниження напруженості на місцях, а також запобігання подальшого погіршення гуманітарної ситуації в Ідлібі. Обговорювалися заходи, які можуть бути прийняті для повного виконання домовленостей, досягнутих в рамках сочинського меморандуму. Переговори поновляться завтра вранці ", - підкреслили в МЗС.

Євросоюз, своєю чергою, намагається вплинути на ситуацією розширенням санкцій проти Дамаска. До санкційного списку були додані вісім бізнесменів і дві компанії, які співпрацювали з сирійським режимом Башара Асада.

"Їх діяльність прямо принесла користь режиму Асада, в тому числі через проекти, розташовані на землях, експропрійованих у переміщених осіб", - йдеться в заяві ЄС.

Тим часом на північному-заході Сирії не припиняються бої. Війська опозиції продовжують наступ на захід підконтрольного асадівцям Алеппо.Зокрема зі сторони військ Дамаска посилилися артилерійські і авіа обстріли позицій Туреччини та опозиції. А російські літаки завдали удару по автомобілях мирних біженців на дорозі від Дарат Іззи до Архаб, знову від аваенальоту постраждали лікарні. Атака потрапила на відео.

Тим часом опозиція повідомила, що все ж наблизилась та взяла місто Кубтан-ель-Джабаль в західному Алеппо. Зігдно з інформаціїєю місцевих ЗМІ, протягом всього дня за місто тривала битва.

Нагадаємо, в Сирії триває активна фаза боїв за північно-західну провінцію Ідліб. Війська президента Башара Асада за підтримки РФ розпочали наступ, який вже охрестили "останньою битвою за Ідліб". З іншого боку – опозиція, яка за підтримки США та Туреччини поки втримує контроль над провінцією. ТСН.ua розповідає, як Росія та Туреччина розпочали протистояння на сирійській землі, чому "пішла по швах" дружба між Путіним та Ердоганом та чим небезпечна війна у Сирії для Європи.

Унаслідок нової атаки російської авіації в Сирії загинули діти

Унаслідок нової атаки російської авіації в Сирії загинули діти

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Битва за Сирію
Наступна публікація