Росія ввела заборону на свинину і яловичину свого найбільшого імпортера

Росія ввела заборону на свинину і яловичину свого найбільшого імпортера

Фото: pixabay.com

Бразилія постачала на російський ринок більше половини м'яса.

Росія вводить заборону на постачання свинини і яловичини з Бразилії, яка є найбільшим постачальником м'яса для цієї країни.

Про це повідомляє РБК з посиланням на Россільгоспнагляд.

Заборона вводиться з 1 грудня, причиною стала виявлена в м'ясі кормова добавка рактопамін. Російське законодавство забороняє застосування рактопоміну та інших стимуляторів росту при виробництві продуктів харчування. Ввезення в Росію продукції з цією добавкою також заборонено.

Бразилія постачала більше половини м'яса на російський ринок, також на її частку припадало 90% імпортних поставок свинини. За дев'ять місяців 2017 року було ввезено 287,075 тис т бразильського м'яса на суму $ 885,8 млн (або 52,1% від усього обсягу ввезеного в натуральному вираженні). Далі йдуть Білорусь і Парагвай.

Нагадаємо, співробітники прикордонного управління ФСБ Росії у Брянській області вилучили понад 800 кг м'яса, зараженого вірусом африканської чуми свиней, яке намагалися ввезти з України. При цьому водій вантажівки заявив, що м'ясо йому "перекинули через кордон спільники з України для продажу на території Росії". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація