Росія запустила телеканал "Україна24" для мовлення за кордоном

Росія запустила телеканал "Україна24" для мовлення за кордоном

Фото: flickr.com/flash.pro

Канал показують у готельних мережах інших країн.

Росія запустила телеканал під назвою "Україна24", який показують за кордоном.

Про це повідомила глава парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар у Facebook.

За її словами, на цей телеканал вона наштовхнулась у турецькому готелі. Сюмар зауважила, що "Україна24" майже цілодобово показує один формат - "Секрети жіночого щастя". Також в ефірі показували програму про молекулярну кухню.

"Ні, це не жарт. Реальність від "Україна24". І після перегляду кількох хвилин такого телеканалу українці видаються якимись аборигенами якихось ще не відкритих островів, явно розумово відсталими... Повертаюся додому. Починаю з'ясовувати, хто ж готує такий от продукт від імені України на закордон. Виявляється, все просто - це російський канал. Який називається "Украіна24" на фоні жовто-блакитного прапору. І який поширюють в готельних мережах інших країн", - наголосила Сюмар.

Вона підкреслила, що вже пише запити до МЗС та посольств для того, аби з'ясувати, що було зроблено, аби не дозволити росіянам використовувати бренд "Україна" і як наразі ситуація з поширенням в кабельних мережах інших країн українського телебачення. 

Це майже детективна історія. Про те, якими методами ведеться гібридна війна... .... Туреччина. Готель. ТБ. 4 російські п...

Опубликовано Вікторіей Сюмар 17 сентября 2017 г.

Нагадаємо, у Росії дітей у школах змушують переповідати новини "Першого каналу"У школах Краснодарського краю в Росії тепер проводитимуться інформаційні п'ятихвилинки, на яких діти переповідатимуть новини.

За словами директора школи №5 Ігоря Іваннікова, таку ініціативу озвучили чиновники. Нововведення торкнеться учнів усіх класів. Іванніков вважає, що така робота не буде заважати освітньому процесу.

Зазначається, що раніше в соцмережах батьки написали, що в школі №5 під час інформаційних пятихвилинок діти повинні розповідати про побачене в неділю на "Першому каналі".

Повʼязані теми:

Наступна публікація