Росія збирається судитися зі США за дипломатичну власність

Росія збирається судитися зі США за дипломатичну власність

Фото: Reuters

Держава відмовилася продавати будівлі.

Влада РФ збирається найняти "солідну американську юридичну фірму" для подачі позову проти керівництва США, за розпорядженням якого були закриті російське генконсульство в Сан-Франциско і два торгові представництва.

Про це заявив заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков, передає Коммерсантъ.

Проте Москва не має наміру продавати будівлі, доступ до яких залишається заблокованим, хоча до такого варіанту главу російської дипломатії Сергія Лаврова кілька разів закликав за зачиненими дверима його американський колега Рекс Тіллерсон, дізналися журналісти.

З трьох заарештованих 2 вересня будівель дві — у Сан-Франциско і Вашингтоні — викуплені Росією, а ще одна — офіс торгового представництва в Нью-Йорку — в оренді. Крім того, РФ належать дві дипломатичні дачі в Нью-Йорку та Меріленді, доступ до яких був перекритий 20 грудня минулого року.

За даними американського порталу нерухомості Trulia.com загальна площа будівлі, в якій донедавна розміщувалося російське генконсульство у Сан-Франциско, становить 37 500 кв. футів (3483 кв. м). Вона розташована в кварталі Кау-Холлоу, де середня вартість виставленої на продаж нерухомості становить $ 1287 за 1 кв. фут. Таким чином, на продажу будівлі РФ може виручити $ 50 млн.

Москву пропозицію пана Тіллерсона не влаштувала. "Ми підемо в суд, як це було вже сказано президентом Росії",— сказав після переговорів у Гельсінкі Рябков.

Влада Сан-Франциско стягне пеню з російських дипломатів за дим над будівлею дипмісії

Влада Сан-Франциско стягне пеню з російських дипломатів за дим над будівлею дипмісії

Нагадаємо, 27 липня Сенат проголосував за документ, який збільшує економічний тиск на Москву. РФ у відповідь закликала США до 1 вересня скоротити кількість своїх дипломатів на до 455 і з 1 серпня пообіцяла припинити використання посольством США в Росії всіх складських приміщень в Москві та дачі в Срібному бору.

Своєю чергою в США відповіли тим, що вимагали від російського уряду закрити генконсульство в Сан-Франциско, а також по одному будинку в Нью-Йорку і Вашингтоні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація