Росія збирається завдати удару по території Сирії, де зосереджені війська США

Росія збирається завдати удару по території Сирії, де зосереджені війська США

Російські війська у Сирії / Фото: Reuters

У США готові відповісти на будь-яку атаку.

Російські військові збираються завдати удару по території Сирії, яка охороняється Збройними силами Сполучених Штатів.

Про це повідомляє CNN.

За даними видання, Росія разом з військами режиму Асада збирається атакувати територію біля бази Ат-Танф на півдні Сирії біля кордонів з Йорданією та Іраком. Як стверджують військові РФ, там зосереджені бойовики.

Також повідомляється, що росіяни двічі попереджали американське командування про те, що готується подібна атака. Відомо, що цей регіон є стратегічно важливим, тому РФ, Іран та США борються за контроль над цим місцем. 

Зазначається, що там зосереджено десятки американських військових, які наглядають за 55 кілометрами так званої відчуженої зони. Американське командування нервує через те, що війська РФ можуть застосувати як повітряні сили, так і військовий флот для ударів по території, але у разі неточних потраплянь постраждати можуть солдати США. 

Військові чиновники США стверджують, що не хочуть вступати у бій з будь-ким, проте змушені будуть відповісти, якщо атака торкнеться їх самих. Американці вже закликали РФ триматися подалі від Ат-Танфу. 

Нагадаємо, з дня на день армія сирійського диктатора Асада готується розпочати наступ на провінцію Ідліб – останню територію в країні, яку контролюють антиурядові сили. Попередньо кілька авіаударів на кордонах провінції вже здійснила російська авіація, яка підтримує Асада та його режим. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація