Росіянам, які не будуть видаляти недостовірну інформацію у соцмережах, "світить" ув'язнення - ЗМІ

Росіянам, які не будуть видаляти недостовірну інформацію у соцмережах, "світить" ув'язнення - ЗМІ

telegram, телефон, соцмережі, Facebook / Фото: ТСН.ua

Покарання для злісних порушників законодавці прописали в новій статті КК.

У Росії осіб, які відмовляться видаляти зі своїх сторінок у соціальних мережах інформацію, яка була визнана "недостовірною" судом, можуть бути засуджені до позбавлення волі на строк до одного року.

Про це інформує AFP.

Відповідно до законопроекту, затвердженого вже в другому читанні депутатами Держдуми РФ, ті, хто порушує правила, можуть обкладатися штрафом в розмірі від 5 000 до 50 000 рублів. Штраф для юридичних осіб становитиме від 50 тис. до 200 тис. рублів.

Покарання для злісних порушників законодавці прописали в новій статті КК. Максимальне покарання для фізичних осіб - до 1 року позбавлення свободи, а для посадових осіб - до 2 років.

Нині закон забороняє поширення контенту, визнаного екстремістським, хоча правозахисники кажуть, що цей ярлик також застосовується щодо матеріалів опозиції.

Російські сенатори та президент РФ Володимир Путін ще мають підписати законопроект після офіційного третього читання в парламенті.

Telegram передаватиме номери телефонів користувачів та IP-адреси російським спецслужбам

Telegram передаватиме номери телефонів користувачів та IP-адреси російським спецслужбам

Нагадаємо, за новими правилами конфіденційності Telegram погодився видавати спецслужбам за рішенням суду дані користувачів, яких запідозрять у тероризмі. У квітні Таганський суд Москви задовольнив позов "Роскомнадзора", постановивши заблокувати месенджер Telegram на території Росії. Компанія відмовляється надавати ключі ФСБ про розшифрування повідомлень. Російські провайдери почали блокувати доступ до месенджеру Telegram на території Росії. В результаті щоденна аудиторія мобільного додатку Telegram в Росії знизилася в червні на 21% порівняно з травнем і на 23% — з квітнем.

Своєю чергою засновник месенджера Telegram Павло Дуров заявив, що нові правила конфіденційності, за якими месенджер готовий співпрацювати зі спецслужбами та надавати їм IP-адреси та номери телефонів терористів, не працюватимуть в Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація