Затриманій росіянці загрожує до 10 років в'язниці за злочин проти США

Затриманій росіянці загрожує до 10 років в'язниці за злочин проти США

Фото: Марія Бутіна / Facebook

Куратором у Москві був заступник голови Центробанку РФ.

Росіянка Марія Бутіна за незаконну діяльність у США із лобіювання інтересів Російської Федерації може бути ув'язнена до 10 років. У США велике журі висунуло їй звинувачення в змові та діяльності іноземним агентом без реєстрації.

"Починаючи від 2015 року, або раніше, і до теперішнього моменту, в окрузі Колумбія та інших місцях, Бутіна й інші, відомі і невідомі великому журі люди, включаючи російського чиновника, усвідомлено домовилися і погодилися один з одним вчинити злочин проти США", - ідеться в обвинувальному висновку федерального великого журі, який цитує Politico.

Нагадаємо, Бутіну заарештували в неділю, 15 липня. Згідно з обвинувальним актом, вона працювала з двома неназваними громадянами США та російським чиновником, щоб спробувати впливати на американську політику та проникнути в організації, які виступають за право носити зброю.

Вона організовувала вечері у Вашингтоні та Нью-Йорку та намагалася розвивати стосунки з американськими політиками, щоб встановити "обхідні канали" комунікацій, щоб "проникнути до національного органу прийняття рішень", щоб просунути порядок денний Російської Федерації ", йдеться в обвинувальному акті.

Також її звинувачують у спробі організувати "неофіційний канал зв'язку" між Республіканською партією і Кремлем у 2015-2016 роках, перед президентськими виборами в США. Джерела вказують, що її куратором у Москві був заступник голови Центробанку РФ, колишній сенатор Андрій Торшин. У квітні цього року він потрапив до санкційного списку Міністерства фінансів США.

Повʼязані теми:

Наступна публікація