Росії заборонили виставляти військову техніку на авіасалоні "Фарнборо"

Росії заборонили виставляти військову техніку на авіасалоні "Фарнборо"

Фото: Twitter/Ministry of Defence

На думку чиновників, це є свідченням "недобросовісної конкуренції".

Росії заборонили виставляти військову техніку на авіасалоні "Фарнборо" у Великій Британії, пише Інтерфакс з посиланням на одного з чиновників.

Зазначається, що таке рішення ухвалили організатори одного з найбільших світових авіасалонів, серед яких і "Спільнота британських аерокосмічних компаній" (Society of British Aerospace Companies).

За словами чиновника, дуже шкода, що Росія "не зможе використовувати такий майданчик для демонстрації своїх можливостей і обміну досвідом". І такий крок, на його думку, є "прикладом недобросовісної конкуренції". Оскільки спочатку організатором російської експозиції виступав "Рособоронекспорт",  на який поширюються американські санкції, однак пізніше його було відсторонено та замінено.

Від 2014 року РФ вже неодноразово стикалася з труднощами на "Фарнборо". Три роки тому російська делегація не змогла потрапити до Великої Британії через відмову у візах. А 2016 року низка корпорацій через санкції представили в експозиції лише цивільну продукцію.

Нагадаємо, днями повідомлялося, що Кабмін розірвав міжурядову угоду з Росією, яка регулювала порядок взаємних поставок озброєння і військової техніки, комплектування та послуг військового призначення. Відповідний проект постанови був затверджений на засіданні уряду 8 листопада за процедурою без обговорення.

Чому нова військова техніка часто виявляється непридатною до використання

Чому нова військова техніка часто виявляється непридатною до використання

Повʼязані теми:

Наступна публікація