В Росії заарештували українця за "спробу організувати партизанську війну проти РФ"

В Росії заарештували українця за "спробу організувати партизанську війну проти РФ"

Фото: Getty Images

Російська ФСБ повідомила про затримання "небезпечного учасника Правого сектору".

Працівники ФСБ Росії заявили про затримання члена організації "Правий сектор", який нібито 2014 року створив загін "Хорти" для ведення партизанської війни проти Росії.

Про це повідомляє ТАСС.

"Органами ФСБ Росії спільно з Міністерством внутрішніх справ Росії в результаті проведених 9 квітня оперативно-слідчих заходів на території Московського регіону затримано громадянина України Пиріжок І. Н. - активний учасник української праворадикальної організації "Правий сектор", - сказали агентству в УФСБ.

Там переконують, що під час попереднього слідства встановлено, що "2014 року затриманий на Україні вступив до складу "Правого сектору" під псевдонімом Чирка Роман, де з місцевих прихильників націоналістичних ідей створив загін "Хорти" для ведення партизанської війни проти Росії".

Після цього він нібито 2018 року прибув до Московського регіону, де проживав за різними адресами і "поширював ідеологічні та агітаційно-пропагандистські матеріали "Правого сектору" з метою залучення громадян РФ в діяльність організаці". 

Слідчим підрозділом УФСБ порушено кримінальну справу за ч. 1.1 ст. 282.2 і ч. 2 ст. 282.2 КК Росії ( "Організація діяльності екстремістської організації").

"Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Під час проведених обшуків за місцями проживання та роботи зазначеної особи вилучена література, символіка, обмундирування і спорядження екстремістської організації "Правий сектор", її агітаційні пропагандистські матеріали, засоби зв'язку та інші матеріальні докази причетності до діяльності організації "Правий сектор", - додали в УФСБ.

Нагадаємо, що 4 грудня суд у Росії засудив до чотирьох років колонії загального режиму українського в'язня Олександра Шумкова за участь у "Правому секторі". Шумкова визнали винним в "участі в діяльності екстремістської організації". Сам українець свою провину заперечував.

У Росії українця посадили за ґрати за виготовлення символіки "Правого сектору"

У Росії українця посадили за ґрати за виготовлення символіки "Правого сектору"

Повʼязані теми:

Наступна публікація