Російська влада вважає, що терорист з Архангельська діяв сам

Російська влада вважає, що терорист з Архангельська діяв сам

Фото: Reuters

В результаті вибуху постраждали три людини, загинув сам підривник.

Вибух біля будівлі ФСБ в російському місті Архангельськ здійснив терорист-одинак, у якого не було спільників.

Про це розповів голова Архангельської області Ігор Орлов, передає РБК.

"Зараз слідство проводить велику роботу, пов'язану зі встановленням причин, які призвели до трагедії. Оцінюється безліч факторів. При цьому на сьогоднішній день підтверджено: молодий чоловік діяв один", — розповів він.

За словами чиновника, через відсутність спільників регіональна влада вирішила не вводити певний рівень терористичної небезпеки.

На думку Орлова, "молодь сьогодні піддається дуже жорсткому, безпринципному впливу з боку різних сил, для яких їхні життя, сім'ї, їхнє оточення абсолютно не цікаві". Губернатор вважає, що вони намагаються організувати в Росії "деструктивні сили для залучення молоді та школярів у різні акції".

Що стосується постраждалих під час вибуху співробітників ФСБ, то один з них перебуває у важкому стані. Всього постраждало троє правоохоронців, загинув лише сам терорист.

Нагадаємо, вранці 31 жовтня на вході до будівлі місцевого управління російської Федеральної служби безпеки в Архангельську стався вибух, у результаті якого загинула людина. Слідчий комітет розглядає версію теракту. Вибухівку до будівлі ФСБ проніс 17-річний місцевий мешканець. Вибух стався у тамбурі будівлі, після чого сам неповнолітній і загинув, ще троє осіб отримали поранення. 

17-річний юнак влаштував теракт у приміщенні ФСБ в Архангельську

17-річний юнак влаштував теракт у приміщенні ФСБ в Архангельську

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація