Російська "Зарубежнефть" скасовує угоди з Іраном через американські санкції – Reuters

Російська "Зарубежнефть" скасовує угоди з Іраном через американські санкції – Reuters

Фото: Reuters

Сторони планували наростити обсяги видобутку нафти.

Російська державна компанія "Зарубежнефть" розриває угоди з іранськими нафтогазовими компаніями через американські санкції.

Про це кілька джерел у російській компанії повідомили агентству Reuters.

"Зарубежнефть" залишила всі проекти в Ірані через санкції. Ми втратили б дохід в іноземній валюті, якщо б нас зачепили санкції", - розповіло одне із джерел.

Державна нафтова компанія Ірану та "Зарубежнефть" підписали угоду про розробку двох нафтових родовищ на території ісламської країни. Документ був розрахований на 10 років, під час яких сторони планували збільшити видобуток нафти з 36 тисяч барелів щоденно до 48 тисяч. Вартість розробки родовищ становила приблизно 674 мільйони доларів. У разі успішного виконання угоди ці два родовища за 10 років дали б приблизно 67 мільйонів барелів нафти.

Раніше Трамп оголосив про вихід з ядерної угоди з Іраном, укладеної в 2015 році разом з Росією, Китаєм, Великою Британією, Францією і Німеччиною. Також було оголошено про відновлення дії санкцій проти Тегерана, котрі, згідно з планом дій, знімалися в обмін на закриття ядерної програми. Санкції почнуть діяти від 4 листопада 2018 року.

США запровадили нові санкції проти Ірану

США запровадили нові санкції проти Ірану

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація