Російські далекобійники знову масово страйкують: блокують фурами траси та паралізують рух у містах

Російські далекобійники знову масово страйкують: блокують фурами траси та паралізують рух у містах

Російські далекобійники знову страйкують / Фото: gorod48.ru

Водії протестують проти введення плати за проїзд федеральними трасами 

У кількох російських містах паралельно проходять акції протестів водіїв-далекобійників, які протестують проти введення плати за проїзд федеральними трасами. 

За даними місцевих ЗМІ, близько 200 фур у знак протесту двома колонами вирушили тамбовською трасою в бік Липецька, у такий спосіб, заблокувавши рух. Колони вантажівок рухаються повільно, а за ними вже утворилися величезні затори з легковиків та інших автівок. 

Місцеві ЗМІ зазначають, що ця акція стала наймасовішою з початку протестів водіїв. Якщо ж фури таки дістануться Липецька, то автомобільний рух у деяких районах міста просто буде заблоковано. 

Тим часом, у Челябінську далекобійники також перекрили автодорогу "Меридіан", влаштувавши акцію протесту:  кілька десятків чоловіків безперервно переміщалися пішохідним переходом, щоб паралізувати рух, внаслідок чого утворився кількакілометровий затор.

А в Ульянівську із самого ранку водії-далекобійники заблокували центральну дорогу, ставши у два ряди, таким чином, паралізувавши рух по Московському шосе.

Нагадаємо, що днями російські водії у десятках міст РФ вже проводили подібні акції протесту, які закінчилися окупацією доріг та сутичками з ОМОНом

Раніше російська влада затвердила плату за проїзд 12-тонних автомобілів федеральними дорогами загального користування - вона вводиться з 15 листопада 2015 року у всій Росії. Власники великих вантажівок повинні будуть платити 1,53 рубля за кілометр пройденого шляху як відшкодування шкоди дорожньому покриттю. Така ставка діятиме до 29 лютого, потім вона буде підвищена до 3,06 руб. Штраф за неоплачений проїзд становитиме 450 тис. руб. за перше порушення і 1 млн руб. за повторне.

Повʼязані теми:

Наступна публікація