Російські хакери зламали базу даних демократів США з інформацією про Дональда Трампа

Російські хакери зламали базу даних демократів США з інформацією про Дональда Трампа

Фото: Reuters

Кібер-атаки були спрямовані на комп'ютерні мережі, пов'язані з кандидатами в президенти США.

Російські урядові хакери проникли в комп'ютерну систему Національного комітету Демократичної партії США і отримали доступ до всіх досліджень кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на членів комітету та експертів з безпеки Демократичної партії США, передає Reuters.

Російські хакери також цікавилися комп'ютерними мережами, пов'язаними з кандидатами в президенти США Гілларі Клінтон і Трампом. Крім того, хакери отримали доступ до комп'ютерів деяких комітетів Республіканської партії.

Наголошується, що дві групи хакерів змогли увійти в систему Нацкомітету Демократичної партії, читати електронну пошту і повідомлення в чаті. Обидві групи виявили у минулі вихідні, 11 і 12 червня, під час масової перевірки безпеки комп'ютерів.

Одна група хакерів увійшла в систему минулого літа, читала пошту і повідомлення в чаті. Американські експерти вважають, що ці хакери працювали на Федеральну службу безпеки РФ.

Друга група хакерів вивчала всю інформацію, пов'язану з Трампом. Її пов'язують з російськими військовими.

У комітеті відзначили, що це були одні з кращих хакерських атак, з якими вони стикалися, але, як виявилося, вони не були пов'язані між собою.

Нагадаємо, у міністерстві енергетики США прийшли до висновку, що відключення електроенергії на західній Україні в грудні минулого року було викликано російською кібератакою.  В ході масштабного розслідування представники ФБР, Держдепартаменту, міністерства внутрішньої безпеки та міністерства енергетики США відвідали Україну, де виявили докази того, що за атакою на українську енергосистему стояла група добре підготовлених хакерів з Росії.

Хакери атакували шість різних енергокомпаній одночасно, використовуючи шкідливу програму, більш потужну, ніж так званий вірус BlackEnergy, який вже застосовувався раніше. В результаті сталося відключення електроенергії в 103 населених пунктах України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація