Російські пропагандисти зняли показове відео, як військові РФ займають опорник американців у Сирії

Російські пропагандисти зняли показове відео, як військові РФ займають опорник американців у Сирії

Фото: Associated Press

Раніше військових з Росії неодноразово атакувало нелояльне місцеве населення.

Російські військові зайняли один із опорних пунктів у сирійському селищі Телль-Самін, з якого був виведений американський контингент.

Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ, у розпорядженні яких є відео. У ролику видно, як над пунктом підняли прапор РФ, а також робота саперів.

Населений пункт є стратегічним, тому що розташований на перехресті доріг, що зв'язують Ракку із центром та північчю Сирії.

Російські війська мають намір розпочати найближчим час патрулювання території.

Раніше росіяни, які займають населені пункти в Сирії, неодноразово були атаковані місцевим населенням. На відео, яке з'явилося в соцмережах, видно, як дорогою проїжджає конвой з військових бронеавтомобілів, а група людей кидає в них каміння і "коктейлі Молотова". Одна з пляшок із запальною сумішшю потрапила в машину. На іншому відео показано, як "коктейль Молотова" потрапляє в машину з російським прапором, що стоїть на узбіччі – вона загоряється і починає від'їжджати. Після цього в неї ще сильніше почали кидати каміння і кинули ще одну запальну суміш.

Також відомо про активізацію військових дій в провінції Ідліб, яку частково контролюють опозиційні сили. Зокрема, росіяни вдарили по цивільних об'єктах у селі Джубас. У результаті атаки загинули щонайменше 10 людей, з них шестеро - діти.

Повʼязані теми:

Наступна публікація