ГРУвці намагалися викрасти документи щодо розслідування MH17 - Міноборони Нідерландів

ГРУвці намагалися викрасти документи щодо розслідування MH17 - Міноборони Нідерландів

Фото: Reuters

Нідерланди та Велика Британія розкрили спецоперацію офіцерів ГРУ.

Співробітники російських спецслужб намагалися віднайти документи, які стосуються розслідування авіакатастрофи рейсу MH17 на Донбасі. 

Про це повідомила міністр оборони Нідерландів Анка Бейлевелд, передає AP

Інформація прозвучала під час брифінгу у Гаазі, який стосується діяльності російських спецслужб. 

"Ми усвідомлювали зацікавленість російських спецслужб у цьому розслідування та вжили відповідних заходів", - йдеться у повідомленні. 

Під час брифінгу повідомлялося, що розвідки Нідерландів та Великої Британії розкрили масштабну кібероперацію офіцерів ГРУ Росії проти Організації із заборони хімічної зброї, яку намагались здійснити у квітні 2018 року. 

Нагадаємо, міністерство оборони Росії 17 вересня повідомило на прес-конференції нові обставини аварії Boeing-777 Малазійських авіаліній — авіакатастрофи, що сталася в 2014 році над Донбасом, коли загинули 298 людей. Згідно з позицією російської сторони, під час конференції "були представлені факти, які наочно доводять неспроможність звинувачень в тому, що до цієї трагедії була причетна самохідна вогнева установка зенітно-ракетного комплексу БУК, яка нібито належала російській 53-й зенітно-ракетній бригаді".

Міжнародна спільна слідча група (JIT) пообіцяла уважно вивчити оприлюднені дані, але разом із тим нагадала, що Росія не відповіла на всі запитання, які були поставлені перед нею в травні цього року, коли був опублікований попередній звіт групи. У цьому звіті йдеться про причетність Росії до збиття літака.

Разом з тим російський журналіст знайшов докази фальшування матеріалів, які надала російська сторона для власного захисту у розслідуванні катастрофи. 

Наступна публікація