Російські ЗМІ дізналися з листа ФСБівця про справжню причину блокування Telegram

Російські ЗМІ дізналися з листа ФСБівця про справжню причину блокування Telegram

Фото: Reuters

Раніше в РФ заборонили цей месенджер нібито через загрозу тероризму.

18 квітня співробітник 12-го центру ФСБ РФ Роман Антипкін відправив колегам листа, в якому роз'яснив, що справжня причина блокування Telegram в Росії полягає в бажанні засновника месенджера Павла Дурова запустити на його основі "повністю неконтрольовану фінансову систему".

Текст листа є у РБК, його справжність виданню підтвердили федеральний чиновник і топ-менеджер одного з операторів зв'язку.

"Колеги, та історія взагалі не про це, як ви не розумієте! Історія не про ключі і тероризм <...>. Паша Дуров вирішив стати новим Мавроді. Запустивши свою крипту, в Росії ми отримаємо повністю неконтрольовану фінансову систему. І це не біткоїн для маргіналів, це буде просто, надійно і безконтрольно. Це загроза безпеці країни <...>. Вся наркота, обнал, торгівля органами піде через Пашину крипту, а він буде говорити: "Я ні до чого, забороніть слова, їх використовують терористи", — йдеться в листі, підписаному Антипкіним.

Суд у Москві дозволив заблокувати Telegram на території Росії

Суд у Москві дозволив заблокувати Telegram на території Росії

Про бажання Павла Дурова запустити власну блокчейн-платформу під назвою Telegram Open Network (TON) з криптовалютою Gram стало відомо в кінці 2017 року. Творці мають намір вбудувати платіжну систему на основі власного блокчейну TON в месенджер Telegram, а в перспективі впроваджувати її і в інші сервіси та соціальні мережі. Цей блокчейн буде здатний обробляти мільйони транзакцій в секунду, в той час як найбільш популярна платіжна система, що використовує криптовалюту, — Bitcoin — здатна обробляти лише 9-12 транзакцій на секунду, а Visa і MasterCard — кілька тисяч транзакцій на секунду.

Нагадаємо, 13 квітня, Таганський суд Москви задовольнив позов Роскомнадзору, постановивши заблокувати месенджер Telegram на території Росії. Компанія відмовляється надавати ключі ФСБ про розшифрування повідомлень. 16 квітня російські провайдери почали блокувати доступ до месенджера Telegram на території Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація