Російський активіст, який просив притулку в Україні, повернувся до Москви з чужим iPad

Російський активіст, який просив притулку в Україні, повернувся до Москви з чужим iPad

Фото: Facebook/Эдуард Молчанов

Роман Рословцев хотів вступити в українську армію і воювати проти Путіна, але повернувся в Росію.

Російський активіст Роман Рословцев, який у серпні попросив політичного притулку в Україні, повернувся на батьківщину.

27 вересня він вийшов на чергову акцію протесту в Москві, однак тепер не в масці Путіна, як зазвичай, а з плакатом "Не боюся 212.1", повідомляє ОВД-Инфо.

На Червоній площі Рословцева затримали і доставили до поліцейського відділку, де він проведе ніч. Вранці його повезуть до Тверського суду Москви.

Рословцев відомий як активіст, який виходить на одиночні пікети в масці Путіна. У нього було 11 таких акцій протесту. Кожен раз співробітники поліції затримували його і відбирали маску. В середині червня Тверський районний суд Москви заарештував його на 30 діб після чергової акції.

За задумом активіста, затримуючи його, співробітники поліції реагують на злочини російського президента, працюючи як поліція в правовій державі.

Активіст неодноразово протестував проти 212.1 статті Кримінального кодексу Росії, що передбачає до п'яти років позбавлення волі за "неодноразове порушення правил проведення публічних заходів".

21 серпня Роман Рословцев з'явився у пункті пропуску "Нові Яриловичі" на українсько-білоруському кордоні і попросив політичного притулку у зв'язку з політичним переслідуванням в Росії.

Приїхавши в Україну, Рословцев заявив, що хоче вступити до української армії і боротися проти режиму Путіна. Однак до ЗСУ він так і не вступив, також він не звернувся до української влади з офіційним проханням про надання політичного притулку.

Крім того, Роман Рословцев забрав із собою в Москву iPad, який йому на час дала керівник проекту EmigRussia Юлія Архіпова.

Повʼязані теми:

Наступна публікація