Російський літак не зміг приземлитися на свою базу в Сирії, яку обстріляли перед Новим роком - ЗМІ

Російський літак не зміг приземлитися на свою базу в Сирії, яку обстріляли перед Новим роком - ЗМІ

Пошкоджені російські літаки у Сирії

Причина, з якої транспортник не зміг приземлитися, невідома.

Спотери повідомляють, що російський транспортний літак Іл-76МД 223-го льотного загону  не зміг здійснити посадку на авіабазі Хмеймім у Сирії.

Про це повідомляє в соціальній мережі Telegram-канал, що займаєтся новинами військових конфліктів і аналітики Directorate 4.

“Машина вилетіла з військового аеродрому Чкаловський в Московській області, зробила проміжну посадку на аеродромі в Кримську (Краснодарський край), після чого пройшла через повітряний простір Туреччини у напрямку авіабази Хмеймім. Та зробивши декілька заходів над базою, Іл-76МД не приземлився і в підсумку узяв курс на північ. Літак, що направлявся в бік Росії через турецький повітряний простір, вже в найближчі години приземлиться на аеродромі Кримська”, - йдеться в повідомлені.

Причина, з якої транспортник не зміг приземлитися в Сирії, невідома.

“Можливо, це пов'язано з ситуацією на базі після обстрілу з боку бойовиків 31 грудня. Upd .: літак приземлився в Сочі”, - додали в Directorate 4.

Нагадаємо, у  Мережі з'явилися фотографії пошкоджених від мінометного обстрілу літаків на російській авіабазі у Хмеймімі у Сирії. Раніше у Міноборони РФ зазначали, що інформація про знищення літаків - фейк. 

Два дні тому видання "Коммерсант" з посиланням на два військово-дипломатичних джерела повідомило, що 31 грудня радикальні ісламісти обстріляли з мінометів російську авіабазу Хмеймім в Сирії, в результаті чого були знищені як мінімум чотири бомбардувальники Су-24, два винищувачі Су-35С та військово-транспортний літак Ан-72.

Однак, в Міноборони заперечили цю інформацію, визнавши лише смерть двох військовослужбовців.

Повʼязані теми:

Наступна публікація