У Росії духовний наставник Поклонської та ковід-дисидент із бойовиками захопив жіночий монастир

У Росії духовний наставник Поклонської та ковід-дисидент із бойовиками захопив жіночий монастир

Фото: Associated Press

Монах впав у немилість російської влади після критики заходів Кремля щодо протидії коронавірусу.

Російський монах Сергій Романов, який заперечив існування коронавірусу і закликав вірян ігнорувати заходи Кремля щодо протидії поширення COVID-19, фактично захопив жіночий монастир у Свердловській області.

Про це повідомляє Associated Press.

Напередодні він з'явився у монастирі та відсторонив від влади його настоятельку Варвару. Вона та кілька монахинь покинули громаду. Свідки розповідають, що Сергій увірвався до обителі з "козаками" та найманцями бойовиків з "ЛНР" і "ДНР". Вони наразі охороняють захоплений монастир. 

Сотні вірян з Єкатеринбурга та інших міст Уралу приїхали до монастиря, щоб почути проповіді Романова. Він заявив, що монастир самовільно не покине. Монах також попередив церковних службовців, що їм потрібно буде захопити обитель силою, щоб його вивести.Наступного тижня церковна колегія вирішить його майбутнє.

Слід зауважити, що минулого місяця монаха було відсторонено церковним керівництвом після його закликів не дотримуватися закриття церков під час карантину через COVID-19. Він заявив, що це робилося під тиском "богоборчої влади", духовним керівництвом разом з "предтечами Антихриста". Свої заяви він супроводжував антисемітськими випадами. Саме після цих закликів він впав у немилість до російської влади. 

Сергій заявив, що коронавірусу не існує. Він назвав електронні перепустки, запроваджені в Москві та деяких інших регіонах задля протидії інфекції, "електронним табором Сатани". Монах назвав вакцини, які розробляють проти COVID-19, як частину глобальної змови щодо контролю мас.

Сергій Романов відомий як лідер і ідеолог секти так званих царебожників - людей, які вірять в особливу роль убитого в 1918 році в Єкатеринбурзі царя Миколи II. До слова, ікони та зображення минулих православних церков прикрашають стіну поряд із зображеннями останнього царя та радянського диктатора Йосифа Сталіна. Однією з прихильниць цієї течії називали колишню "прокурорку" анексованого Криму Наталю Поклонську, а Сергія - її духовним батьком.

У минулому Романов відбував покарання у виправній колонії Нижнього Тагілу за вбивство і грабіж. Після звільнення з в'язниці він присвятив себе служінню Богу, будував монастирі. Також повідомлялося, що Сергій практикував вигнання з людей бісів.

Як повідомлялося, у підмосков'ї відкрили головний храм Збройних сил Росії, який хотіли "прикрасити" зображеннями Путіна, Сталіна та ілюстраціями анексії Криму.  Освячував церкву особисто російський патріарх Кирило, який оголосив себе настоятелем храму. Участь у заході взяли сотні військових, вбраних у форму часів Другої світової. 

Скандальний храм будували більше року на території виставково-пропагадистського парку збройних сил Росії. Під час його зведення використали розплавлені частини німецьких танків та амуніцію часів другої світової. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація