Російський солдат-вбивця родини у Вірменії страждав на олігофренію

Російський солдат-вбивця родини у Вірменії страждав на олігофренію

Солдат-убивця виявився олігофреном. / Фото: ВКонтакте

Експерти звинувачують працівників військкомату у тому, що вони приховали хворобу молодика.

У російського солдата Валерія Пермякова, який вбив родину з сімох осіб у вірменському місті Гюмрі, ще до призову в армію виявили психічні відхилення.

Молодик перебував на обліку у психіатра і лікувався в стаціонарі, пишуть російські ЗМІ.

"Раніше йому був уже поставлений діагноз - олігофренія. Його взагалі не мали права закликати, тим більше ставити в караул з бойовою зброєю. Туди ставлять найадекватніших", - розповіло джерело одного з видань.

Із ним погодився і російський військовий експерт Ігор Коротченко, який зазначив, що у цьому випадку вже слідчі мають з'ясувати, чому цей солдат пройшов військово-лікарську комісію і чому лікарі військової частини, де служив Пермяков, не виявили відхилень.

"Якщо командири виявляють якісь проблеми у військовослужбовця, вони його направляють до медчастини, яка є на території будь-якої військової частини. Армії хворі не потрібні. Але потрібно розуміти, що командир частини та його заступники в першу чергу відповідають за несення служби і за військову навчання, і взагалі, вони не лікарі. Виявляти таких проблемних військовослужбовців повинні співробітники військкомату, в першу чергу - лікарі. Ось слідчі і повинні перевірити, як вони виконали свою роботу", - наголосив Коротченко.

Водночас керівник Центру військового прогнозування Інституту політичного і військового аналізу Анатолій Циганок розповів, що за останні 25 років були сотні випадків, коли на службу призивали завідомо хворого солдата. Деякі з них, за словами експерта, закінчувалися кримінальними справами щодо працівників військкоматів.

Наразі головна військова прокуратура вимагає від головного військового слідчого управління порушити кримінальні справи за статтею про халатність на співробітників військкомату, які призвали Пермякова, і на командирів 102-ї військової бази у Вірменії, де він служив.

Нагадаємо, раніше солдата-вбивцю Пермякова вирішили судити на російській базі у Вірменії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація