Російський суд оголосив вирок кримськотатарському блогеру Мемедемінову

Російський суд оголосив вирок кримськотатарському блогеру Мемедемінову

Наріман Мамедемінов / Фото: Кримська солідарність

Його звинувачують у закликах до тероризму.

Південний військовий окружний суд Ростова-на-Дону у Росії в середу, 2 жовтня, оголосив вирок Наріману Мемедемінову, кримськотатарському журналісту та блогеру, якому закидають публічні заклики в тероризмі. Активісту присуджено понад два з половиною роки тюремного ув'язнення.

Про це у Facebook написав його адвокат Едем Семедляєв.

"Південний військовий окружний суд Ростова-на-Дону оголосив вирок журналісту Наріману Мемедемінову у вигляді 2 роки і 6 місяців позбавлення волі", - написав правозахисник. 

Російські прокурори вимагали призначити кримськотатарському блогеру покарання у вигляді шести років колонії. Сам Мемедемінов свою провину не визнає. 

Напередодні у своїй промові до суду кримчанин розповів про порушення під час обшуків навесні 2018 року в його будинку російськими спецслужбами. Після чого його доправили на допит до управління ФСБ Росії в Сімферополі. Під час виступу він також назвав судочинство і право в Росії "шаблонними" і закликав ЗМІ  продовжувати інформувати громадськість про ситуацію в тимчасово окупованому Криму і судові процеси над жителями півострова.

Южный окружной военный суд вынес приговор гражданскому журналисту Нариману Мемедеминову приговор 2 года 6 месяцев лишения свободы

Опубликовано Эдем Семедляев Вторник, 1 октября 2019 г.

Як повідомлялося раніше, приводом для звинувачень громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова стали декілька його роликів на ютубі, в яких кримець коментував політичні події, висловлював свої думку щодо російських державних свят та закликав дотримуватись норм ісламу.

Справжньою ж причиною переслідування Мемедемінова окупаційною владою вважають його журналістську та правозахисну діяльність. Він робив стріми з місць обшуків кримських татар та фіксував перебіг судових засідань. 

6 років за відеоблог: в окупованому Криму судять журналіста Мемедемінова

6 років за відеоблог: в окупованому Криму судять журналіста Мемедемінова

Повʼязані теми:

Наступна публікація