Російський телеканал побудував батькам речниці МЗС РФ Захаровій веранду. Вона коштувала п’ять мільйонів рублів

Російський телеканал побудував батькам речниці МЗС РФ Захаровій веранду. Вона коштувала п’ять мільйонів рублів

Фото: Reuters

Сама Захарова не вважає участь у цій телепрограмі як "подарунок держслужбовцю".

Батьки офіційної представниці Міністерства закордонних справ Росії Марії Захарової взяли участь у програмі "Дачный ответ" на телеканалі НТВ, який збудував для них веранду.

Згідно із кошторисом, вартість побудованої веранди сягає більше п’яти мільйонів рублів. Сама ж речниця не вважає, що це може бути прийнято як подарунок держслужбовцю, що є протизаконним у Росії.

"Я нічого ні від кого не приховувала, нічого ні в кого не крала, не використала жодний посадовий стан. Ми всією сім'єю писали відповідні заявки багато років. Тому що обожнюємо цю передачу з моменту її існування, ця програма багато значить в житті нашої родини. Спочатку моїй родині просто нікуди було запрошувати, а потім, коли у моїх батьків з'явилася дачна ділянка, ми почали писати і запрошувати цю програму. І зробили це точно так само, як роблять мільйони інших людей. Жодної постійної або непостійної "професійної взаємодії" з ТОВ "Переделка", програмами "Квартирный вопрос" і "Дачный ответ" ні я, ні мої близькі не здійснювали, а участь у проекті брали на підставах, зазначених на сайті програми", - розповіла Захарова в інтерв’ю The Insider.

За її словами, участь у програмі вона узгоджувала із керівництвом і там не висловили жодних підозр, що це може порушувати етичний кодекс державного службовця.

"Я не виступала в цій ситуації в ролі державного службовця, я виступала в ролі дочки. А моя сім'я виступала в ролі сім'ї. І це не моя дача. Це дача моєї мами і мого тата", - запевнила Захарова.

Водночас у Transparency International зовсім іншої думки і вважають участь речниці МЗС Росії прямим етичним порушенням кодексу держслужбовця.

"НТВ - публічна телекомпанія, яка взаємодіє з МЗС і деяким чином залежна від МЗС, оскільки МЗС є ньюзмейкером. Тобто Марія Захарова так чи інакше має робочі відносини з НТВ. ТОВ "Переделка дизайн", яке робить програми "Квартирный вопрос" і "Дачный ответ", безпосередньо пов'язане з НТВ, і надання їм послуг родичам посадової особи, з якою НТВ має робочі відносини, як мені здається, буде порушувати етичний кодекс державного службовця", - прокоментував заступник Центру антикорупційних досліджень Transparency International в Росії Ілля Шуманов.

Нагадаємо, що раніше прес-секретар Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова написала текст пісні "Сповна" співачки Каті Лель.

Повʼязані теми:

Наступна публікація