Російський уряд оцінив пенсійні "нововведення" Путіна у трильйони

Російський уряд оцінив пенсійні "нововведення" Путіна у трильйони

Фото: Reuters

Витрати на пом'якшення пенсійної реформи в РФ протягом доби "зросли".

Віце-прем'єр РФ Тетяна Голікова в ефірі телеканалу "Росія 1" заявила, що російський бюджет втратить більше трьох трильйонів рублів (близько 47 млрд доларів) через рішення підвищити пенсійний вік для жінок до 60 років замість 63, пише "Медуза".

"З точки зору фінансових ресурсів це дійсно виглядає так, тому що відмова від збільшення до 63 років і переклад в 60 років - це в грошах 3,2 трильйони рублів", - заявила Голікова, відповідаючи на питання, чи було б вигідніше державі збільшити пенсійний вік жінок до 63 років.

Пізніше представник віце-прем'єра повідомив "Дощу", що бюджет, за оцінкою уряду, не отримає 3,6 трильйона рублів.

При цьому раніше у середу глава Міністерства фінансів РФ Антон Сілуанов оцінив пропозиції президента РФ про пом'якшення деяких положень пенсійної реформ в 500 мільярдів рублів (7,3 млрд доларів) протягом 6 років.

Тисячі росіян вийшли на демонстрації через пенсійну реформу

Тисячі росіян вийшли на демонстрації через пенсійну реформу

Нагадаємо, 29 серпня президент Росії Володимир Путін виступив із офіційним телезверненням, в якому підтримав непопулярну серед росіян пенсійну реформу, яка передбачає масштабне підвищення пенсійного віку в країні. Путін оголосив свої поправки до проекту реформи, які зокрема передбачають підвищення пенсійного віку для жінок до 60 років (а не до 63, як планувалося раніше), для чоловіків - до 65.

Зараз в Росії пенсійний вік становить 55 років для жінок і 60 - для чоловіків.

За словами Путіна, для проведення цієї реформи є всі об’єктивні передумови через демографічну кризу в 1990-х роках та спричинених Другою світовою війною демографічних проблем. Російський президент підкреслив, що всі інші варіанти вирішення проблеми не підійдуть.

Повʼязані теми:

Наступна публікація