Російський військовий корабель небезпечно маневрував біля суден США у Середземному морі

Російський військовий корабель небезпечно маневрував біля суден США у Середземному морі

Фото: Reuters

Корабель РФ вдруге за місяць наближається на недозволену відстань до американського судна. 

Минулого місяця російський військовий корабель "Ярослав Мудрий" два рази проводив небезпечні і непрофесійні маневри біля кораблів США в Середземному морі.

Про це повідомляють у прес-службі Пентагону, інформує Reuters.

30 червня російський корабель на недозволену відстань наблизився до американського San Jacinto і потім зробив різкий поворот.

"Надмірне наближення з San Jacinto і наступний маневр, були у вищій мірі небезпечними і непрофесійними, які не відповідають Міжнародному морському законодавству", - йдеться в повідомленні.

У Пентагоні нагадали, що попередній інцидент  Середземному морі стався ще 17 червня, тоді "Ярослав Мудрий" небезпечно наблизився до есмінця Gravely майже на 288 метрів.

Як зазначили у відомстві, подібні інциденти схожі з тими, які мали місце під час Холодної війни.

Нагадаємо, що американський ракетний есмінець "Porter" 6 червня увійшов у Чорне море. Шостий флот США заявляв, що корабель має провести "рутинні операції" в рамках "звичайного розміщення сил". У Чорному морі есмінець "здійснить заходи в порти і візьме участь в двосторонніх навчаннях з флотами країн-партнерів". Натомість Росія пригрозила відповісти США на заходження американських есмінців до Чорного моря.

Повʼязані теми:

Наступна публікація