Російський військовий журналіст закликав правоохоронців порушити справу проти Путіна

Російський військовий журналіст закликав правоохоронців порушити справу проти Путіна

Фото: shatilin.com

Справа має бути порушена за фактом захоплення влади й агресії проти України, зазначив Аркадій Бабченко.

Відомий російський військовий журналіст Аркадій Бабченко закликав правоохоронні органи РФ порушити справу за фактом захоплення влади Володимиром Путіним і рядом інших осіб, а також агресії проти України.

Про це він написав у своєму блозі на сайті "Ехо Москви" і Facebook, коментуючи внесення до Держдуми РФ пакету антитерористичних законопроектів, згідно з якими "неповідомлення про злочин терористичної спрямованості" та "сприяння екстремістської діяльності" тягне за собою кримінальну відповідальність.

Відповідні зміни в російське законодавство запропонували глава думського комітету з безпеки та протидії корупції Ірина Ярова і голова комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Віктор Озеров.

"До Держдуми внесений законопроект про доноси. Автори документа пропонують доповнити Кримінальний кодекс статтею "Неповідомлення про злочин" – готується або вже вчинений. Йдеться про тероризм... насильницьке захоплення влади і збройний заколот. Нова стаття передбачає позбавлення волі на строк до 3 років", - написав Бабченко.

"Дорога наша Ірина Анатоліївна! Повністю поділяючи ваш законопроект, а також бажаючи уникнути ответсвтенности за недоносительство, доношу до мав відомості, що 6 травня 2012 року громадяни РФ Путін Ст. Ст., Чуров Ст. Е., Колокольцев Ст. А., Бастрикін А. І, Бортніков А. та інші невстановлені особи вчинили діяння, квалифицируемое за ст. 278 КК РФ "Насильницьке захоплення влади", - заявив він.

"Також з лютого по травень 2014 року громадяни РФ Путін В.В., Шойгу С.К. і ще три встановлених особи підготували, організували і скоїли на території держави Україна діяння, що кваліфікується за ст. 279 КК РФ "Збройний заколот", - додав журналіст.

Крім того, зазначив Бабченко, "навесні 2014 року тими ж громадянами Путіним В.В.., Шойгу С. К. та ін. було підготовлено, організовано і вчинено діяння, квалифицируемое за ст. 353 КК РФ "Планування, підготовка, розв'язання або ведення агресивної війни", а також за ст. 205 КК РФ "Тероризм".

"Прошу розслідувати, порушити і посадити", - публічно закликав журналіст.

 

Яровая предложила наказывать за "несообщение о преступлении". В Госдуму внесен законопроект о доносительстве. Авторы док...

Опубликовано Аркадием Бабченко 8 апреля 2016 г.

Нагадаємо, на початку квітня Путін створив у Росії Нацгвардію. І майже одразу вніс на розгляд Держдуми законопроект, після прийняття якого нацгвардейцы отримають повноваження стріляти в людей без попередження у разі безпосередньої загрози громадянам або самим військовослужбовцям".

Повʼязані теми:

Наступна публікація