Російському опозиціонерові Навальному погрожують ув’язненням і негайно викликають до Москви

Російському опозиціонерові Навальному погрожують ув’язненням і негайно викликають до Москви

Фото: Associated Press

Опозиціонер перебуває у Німеччині на лікуванні.

Опозиціонерові Олексію Навальному, якого отруїли речовиною з групи "Новачок" у серпні цього року, в Росії погрожують ув’язненням і негайно викликають до Москви.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 29 грудня.

Тамтешня служба виконання покарань обіцяє звернутись до суду з клопотанням змінити опозиціонеру умовний термін за участь у неузгоджених мітингах на реальний. Якщо суд підтримає це клопотання, то Навальному можуть дати 3,5 року ув’язнення.

Слід зауважити, що 14 грудня група міжнародних розслідувачів оприлюднили дані про вісьмох співробітників ФСБ, причетних до отруєння політика "Новачком". Пізніше Навальний сам зв’язався з одним із них. Той у телефонній розмові підтвердив, що політика планували вбити. Російські спецслужби назвали це провокацією, а речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що у Навального манія переслідування.

Олексію Навальному у Росії погрожують ув’язненням і негайно викликають до Москви

Олексію Навальному у Росії погрожують ув’язненням і негайно викликають до Москви

Нагадаємо, Навального отруїли речовиною з групи "Новачок" наприкінці серпня 2020 року. 18 днів він перебував у комі. Опозиціонера вже виписали зі стаціонару, але поки триває реабілітація, він залишається в Німеччині. Після повного одужання планує повернутись до Росії. Отруєння Навального "Новачком" підтвердили лабораторії у Німеччині, Франції та Швеції.

ЄС закликає Росію провести міжнародне розслідування замаху на Навального, російська влада заперечує сам факт отруєння. Поки Навальний лікувався в Берліні, у Москві арештували його квартиру й банківські рахунки. У Кремлі надалі заперечують отруєння опозиціонера.

Євросоюз, своєю чергою, ввів санкції через інцидент з опозиціонером. До списку потрапили шість осіб і Науково-дослідний інститут органічної хімії та технології. Зокрема, йдется про директора ФСБ Олександра Бортнікова, першого заступника голови адміністрації президента Сергія Кирієнка, начальника управління АП з питань внутрішньої політики Андрія Ярина. Під санкції ЄС також потрапили повноважений представник президента в Сибірському федеральному окрузі Сергій Меняйло і заступники міністрів оборони Павло Попов і Олексій Криворучко. У Кремлі заявили, що не бачать логіки у санкціях проти цих людей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація