Розгром ПВК Вагнера у Сирії: МЗС РФ вперше підтвердило загибель росіян, але заявляє про "дезінформацію"

Розгром ПВК Вагнера у Сирії: МЗС РФ вперше підтвердило загибель росіян, але заявляє про "дезінформацію"

Фото: Голос Америки

У міністерстві запевняють, що йдеться не про військових.

У Сирії унаслідок авіаудару США загинули п'ятеро людей, які, ймовірно, є громадянами Росії.

Про це заявила на брифінгу представник МЗС Росії Марія Захарова, пише РБК.

"За попередніми даними, в результаті збройної сутички, причини якої зараз з'ясовуються, може йтися про загибель п'яти осіб, імовірно, громадян Росії. Є й постраждалі, але все це вимагає перевірки, в тому числі і в першу чергу, їхнього громадянства", - сказала вона.

За словами представника МЗС РФ, йдеться не про російських військовослужбовців.

"Мета їхнього перебування в гарячих точках різні, в тому числі участь у військових діях. Такі громадяни не звертаються за візою, потрапляючи в зону конфлікту нелегально. Відстежити їх нереально", - сказала Захарова.

Водночас оприлюднену інформацію про смерть сотень росіян у МЗС РФ вважають "класичною дезінформацією".

"Засновані на вкиданні замовні статті тільки ускладнюють нашу роботу", - резюмувала вона.

Нагадаємо, 7 лютого унаслідок авіаудару очолюваної США коаліції по прихильниках Башара Асада в провінції Дейр-ез-Зор у Сирії загинуло від 13 до понад 200 росіян. Різні видання називають різні цифри, а офіційної інформації щодо цього немає. Наразі точно відомо про сімох загиблих росіян. Всі вони були найманцями "приватної військової компанії Вагнера" і до відправки в Сирію встигли повоювати на боці терористів на Донбасі. Серед них - жителі міста Асбест Свердловської області 38-річний Станіслав Матвєєв та 45-річний Ігор Косотуров. Також загинув активіст незареєстрованої партії "Інша Росія" Кирило Ананьєв. Його однопартійці також зазначили, що поранених із Сирії доправили до Москви та Санкт-Петербурга.

Повʼязані теми:

Наступна публікація