Розгромлених у Сирії "вагнерівців" лишили у пустелі напризволяще і без спорядження - командир ПВК

Розгромлених у Сирії "вагнерівців" лишили у пустелі напризволяще і без спорядження - командир ПВК

Фото: Reuters

Також керівники найманців стверджують, що кількість загиблих значно менша, ніж зазначають ЗМІ.

Найманців "Вагнера", яких розгромили під сирійським населеним пунктом Хішам в лютому цього року, кинули в пустелі без необхідного спорядження.

Про це "Радіо Свобода" розповіли командири ПВК «Вагнер».

На їхню думку, кількість убитих бійців нібито перебільшена. Може йтися про 15 загиблих і велику кількість поранених. При цьому їх вже привезли на лікування в Росію.

У них могли відібрати телефони, щоб уникнути скандалу перед президентськими виборами.

"От уяви, тебе "розбамбахали" з твоєю ротою, а потім вас вивозять, кидають посеред пустелі, а там зараз зима. Щоб ти розумів: зима - це коли в бушлаті, в ватяних штанях, в термічці, в спальнику зуб на зуб не потрапляє. А тут ти без нічого, після бою, без нічого в розвантаженнях, без води. Тільки через добу сухпай і воду привезли людям", - розповів командир.

Він також додав, що поранені внаслідок авіаційного обстрілу російські найманці наразі перебувають у Москві, Петербурзі та Ростові у госпіталях. 

Нагадаємо, 7 лютого під Дейр-ез-Зором "вагнерівців" обстріляли коаліційні війська на чолі зі США, бо ті вирішили "подратувати" американців. Джерела у Пентагоні говорять про близько 100 убитих. 

Reuters із посиланням на свої джерела також називає цю цифру і додає, що поранених – ще 200. Їх відвезли лікувати й помирати в госпіталі в Сирії та Росії. Після цього найбільшого розгрому "групи Вагнера" за роки перебування в Сирії нині вирішують, що взагалі з ними робити й чи потрібно розформовувати. У РФ їх офіційно вважають найманцями і їм світить кримінальна відповідальність та 15 років в'язниці. Проте чимало фактів вказують, що вони діють під керівництвом Кремля. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація