"Розкольники канонів не дотримуються". У Кремлі прокоментували створення Помісної церкви в Україні

"Розкольники канонів не дотримуються". У Кремлі прокоментували створення Помісної церкви в Україні

Фото: Reuters

Там кажуть, що не мають права втручатись у церковні справи.

У Кремлі заявили, що не мають права втручатися в церковні процеси в Україні, хоча і бачать, що нібито "розкольницька діяльність" перемішалася з політикою.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає Интерфакс.

"Ставлення нашої російської православної церкви до цих процесів дуже добре відомо і ви знаєте, що йдеться про міжцерковні відносини. У цьому випадку ми не вважаємо за можливе втручатися в ці процеси", - сказав він.

У Кремлі вважають, що "розкольницька діяльність, там (в Україні, - ред) щільно перемішані з політикою, що, звичайно, за церковними канонами навряд чи припустимо". "Але, з іншого боку, ми знаємо, що розкольники церковних канонів особливо не дотримуються", - думає Пєсков.

Нагадаємо, 15 грудня у Києві відбувся Об'єднавчий собор, на якому представники трьох православних церков України ухвалили рішення про утворення Помісної церкви та обрали її предстоятелем митрополита Переяславського та Білоцерківського Епіфанія. Напередодні Собору Українська православна церква Московського патріархату ухвалила рішення не брати участі в ньому, однак щонайменше двоє ієрархів УПЦ МП таки були на Соборі.

Новостворена церква канонічно визнана Вселенським патріархатом та отримала назву "Православна церква України", а її предстоятель носитиме титул "митрополит Київський". Тепер новообраний митрополит Київський поїде до Стамбула 6 січня для отримання Томосу з рук Вселенського патріарха.

Закінчення релігійної окупації: як в Україні постала канонічна за всіма нормами церква

Закінчення релігійної окупації: як в Україні постала канонічна за всіма нормами церква

Повʼязані теми:

Наступна публікація