Розмовляти хоч про погоду: Тіллерсон не проти переговорів з КНДР без попередніх умов

Розмовляти хоч про погоду: Тіллерсон не проти переговорів з КНДР без попередніх умов

Фото: Reuters

Тіллерсон запевнив, що Вашингтон не прагне до зміни режиму в Пхеньяні.

США можуть почати діалог з Північною Кореєю, не висуваючи попередніх умов, заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон.

Про це повідомляє «Інтерфакс».

"Ми готові до першої зустрічі без попередніх умов", - сказав він.

Він пояснив: "Давайте зустрінемося, поговоримо про погоду, якщо вам цього хочеться. Це може бути за квадратним столом або круглим столом, якщо вас це турбує". "Але, зрештою, ми повинні сісти один навпроти одного і викласти на стіл карту - дорожню карту - того, над чим треба працювати спільно", - додав держсекретар.

Він підкреслив, що "було б нереалістично сказати, що ми обмежимося лише розмовами, якщо зберемося за столом переговорів, щоб обговорити вашу (КНДР - ред) відмову від програми (ракетно-ядерної - ред)".

Південна Корея створює загін спецпризначенців для знищення лідера КНДР, у разі нападу на Сеул

Південна Корея створює загін спецпризначенців для знищення лідера КНДР, у разі нападу на Сеул

Тіллерсон запевнив, що Вашингтон не прагне до зміни режиму в Пхеньяні, а також не шукає причин для нанесення удару по Північній Кореї.

Нагадаємо, в ніч проти 29 листопада КНДР здійснила запуск міжконтинентальної балістичної ракети «Хвансон-15». Керівництво країни заявляє, що ця ракета здатна досягти будь-якого району на території Сполучених Штатів. Так, цей запуск КНДР провела через два з половиною місяці після останнього випробування. За інформацією північнокорейського агентства ЦТАК, ракета пролетіла 950 кілометрів, а її політ тривав 53 хвилини. За даними південнокорейських військових, в апогеї ракета досягла висоти 4475 км. Дальність і висота польоту стали максимальними за всю історію випробувань КНДР. Ракета впала в океан приблизно в 210 кілометрах на північ від Японії.

Також повідомлялося ,що військові навчання Vigilant Ace за участю військових Сполучених Штатів Америки і Південної Кореї, які починаються в понеділок, 4 грудня, "прискорять самознищення" цих двох країн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація