Розпалюванням безладів у Франції займався новий очільник ГРУ Росії. Завдання він провалив - Тимчук

Розпалюванням безладів у Франції займався новий очільник ГРУ Росії. Завдання він провалив - Тимчук

Фото: Reuters

Тепер світ дізнається про причетність РФ до радикалізації масових акцій.

Очільник Головного управління Генерального штабу Росії (попередня назва - ГРУ) Ігор Костюков, призначений на посаду 10 грудня, повинен був проявити себе дестабілізацією ситуації навколо протестів у Франції, проте йому це не вдалося. 

Про це написав на сторінці у Facebook координатор центру "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Костюков прийшов на місце колишнього керівника Ігоря Коробова через його хворобу і смерть. Певний час він був виконувачем обов'язків голови ГУ. Під керівництвом Коробова служба зазнала провалів, таких як невдалий переворот у Чорногорії, невдача у Солсбері, проте у Франції ситуація розвивалася добре для Росії.

"Для Костюкова, ніби як, перед призначенням нічого не віщувало біди: старі провали і гріхи списали на покійного Коробова, Путін пообіцяв повернути букву "Р" в назву структури. Плюс ГРУ вдало осідлало Французькі протести - тролів переорієнтували з американського і британського напрямків на Францію, щоб "мочили" Макрона, міняли сенс протесту з економічного на політичний і формували потрібну громадську думку, заслали співробітників і агентуру. Ну і, звичайно, також підтягнули всілякий радикально налаштований непотріб, що стоїть на постачанні російської військової розвідки, для радикалізації протестних настроїв і провокування протистояння", - пише Тимчук.

Служба вже чекала, коли Макрона позбавлять президентства, проте все зіпсували двоє громадян з французькими паспортами, які у суботу, 8 грудня, під час чергової хвилі протестів дістали прапор "ДНР" і викрили причетність Росії до масових безладів. 

"Не дивлячись на те, що Кремль і вся його пропагандистська рать намагається зараз безглуздо виправдовуватися і відмазатися, можна бути впевненим, що французькі спецслужби, які почали розслідування, доведуть факт втручання Москви і її спецслужб у внутрішні справи Франції. Як це було раніше в Чорногорії, США, Британії", - каже Тимчук.

Нагадаємо, у суботу, 8 грудня, під час протестів "жовтих жилетів" двоє осіб дістали за спинами демонстрантів прапор терористичної "ДНР". За даними українських спецслужбовців, зліва на фото Сорлін Фабріс – член Міжнародного аналітичного центру "Катехон", який діє під егідою російського бізнесмена Костянтина Малофєєва та його ж Фонду Святителя Василя Первозванного. Іншого чоловіка СБУ назвала Ксав'є Моро – він, за даним служби, був "спостерігачем" на виборах на окупованих територіях Донецької та Луганської областей 11 листопада.

Еммануель Макрон пообіцяв французам підвищення заробітної платні та податкові пільги

Еммануель Макрон пообіцяв французам підвищення заробітної платні та податкові пільги

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація