Розвідка США приховує дані від Трампа через зв'язки його команди з Росією - Wall Street Journal

Розвідка США приховує дані від Трампа через зв'язки його команди з Росією - Wall Street Journal

Дональд Трамп / Фото: Reuters

Приховування інформації з боку спецслужб вперше продиктовано недовірою з приводу можливих витоків.

Розвідувальні служби США приховують частину секретних даних від глави держави Дональда Трампа: вони побоюються їхнього витоку або компрометації.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на колишніх і чинних американських чиновників, повідомляє Європейська правда.

Виявилося, що працівники розвідки у деяких випадках вирішили не розкривати Трампу свої джерела і способи отримання інформації. Зокрема, йдеться про засоби, за допомогою яких ведеться стеження за іноземними державами.

"Рішення чиновників приховувати інформацію від Трампа підкреслює глибоку недовіру, яка склалася між розвідувальним співтовариством і президентом через контакти його команди з російською владою і ворожим настроєм Трампа щодо спецслужб", - зауважують журналісти.

Зазначається, що розвідслужби США і раніше могли не розкривати всю інформацію президенту або Конгресу, якщо, наприклад, вважали, що це необхідно для того, щоб убезпечити джерело. Однак приховування даних вперше продиктовано недовірою і побоюваннями щодо можливих витоків, підкреслюють співрозмовники видання. 

Речник Трампа заявляє, що президент США веде надзвичайно жорстку лінію у стосунках з Москвою

Речник Трампа заявляє, що президент США веде надзвичайно жорстку лінію у стосунках з Москвою

Нагадаємо, 14 лютого, з посади радника президента США з національної безпеки подав у відставку Майкл Флінн. Причиною став скандал щодо його розмови із послом РФ Сергієм Кисляком, з яким він нібито обговорював санкції до інавгурації Дональда Трампа. Після відставки видання NYT оприлюднило інформацію, що члени президентської кампанії Дональда Трампа контактували з високопоставленими російськими чиновниками з розвідки ще за рік до виборів в США.

Повʼязані теми:

Наступна публікація