Розвідник написав скаргу на Трампа через "тривожну обіцянку" іноземному лідерові. Мова може йти про Україну – WP

Розвідник написав скаргу на Трампа через "тривожну обіцянку" іноземному лідерові. Мова може йти про Україну – WP

Фото: Associated Press

Ця телефонна розмова вже стала предметом розслідування у Конгресі.

Американський розвідник написав скаргу на президента США Дональда Трампа після його телефонної розмови із лідером іноземної держави. 

Про це пише американське видання The Washington Post.

Скарга стосувалася спілкування із закордонним лідером та "обіцянки", яку дав Трамп. Вона була настільки тривожною, що розвідник, який працював у Білому домі, звернувся до генерального інспектора розвідки, сказали двоє колишніх чиновників, знайомих із цим питанням.

За два з половиною тижні до подання скарги Трамп поспілкувався з президентом України Володимиром Зеленським, зазначає The Washington Post.

Ця телефонна розмова уже розслідується Палатою представників, яка вивчає, чи прагнули Трамп та його адвокат Рудольф Джуліані тиснути на український уряд, щоб він допоміг Трампу на президентських виборах 2020 року. 

У четвер, 19 вересня, генеральний інспектор розвідки  Майкл Аткінсон дав свідчення щодо скарги розвідника членам Комітету з питань розвідки Палати представників. Протягом трьох годин Аткінсон неодноразово відмовлявся обговорювати з конгресменами зміст скарги, заявивши, що він не уповноважений цього робити.

Дональд Трамп вже відреагував на ці повідомлення, назвавши їх ще однією історією "фейкових новин".

"Щоразу, коли я розмовляю телефоном з іноземним лідером, я розумію, що можливо її слухає багато людей з різних агентств США, не кажучи вже про інші країни. Жодних проблем!" - написав президент США у Twitter, додавши, що через це уважно стежить за своїми висловлюваннями.

Нагадаємо, у травні цього року до Києва мав прилетіти колишній мер Нью-Йорка, а нині особистий адвокат Дональда Трампа Рудольф Джуліані. Як повідомив він в інтерв'ю виданню The New York Times, причина - умовити нового президента країни Володимира Зеленського не припиняти розслідування справ, в яких зацікавлений чинний лідер США, а саме проти Пола Манафорта, який фігурував в "амбарній книзі" Партії регіонів щодо виплат гонорарів, і можлива причетність Гантера Байдена до компанії Burisma. Утім, візит був скасований, але й без того спровокував скандал і в Україні.

У вересні 2019-го видання The Washington Post написало, що Трамп намагається змусити президента України Володимира Зеленського втрутитися у вибори президента США 2020 року. За даними ЗМІ, американський президент хоче, щоб Зеленський посприяв розслідуванню проти його ймовірного опонента на виборах демократа Джо Байдена.

Нещодавно у Конгресі США розпочали масштабне розслідування можливого впливу на майбутні президентські вибори у США.

У Конгресі США почали слідство проти Дональда Трампа і його адвоката

У Конгресі США почали слідство проти Дональда Трампа і його адвоката

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація