Румунія посилює карантин на тлі рекордної захворюваності на коронавірус: деталі

Румунія посилює карантин на тлі рекордної захворюваності на коронавірус: деталі

Фото: Associated Press

За останні п’ять днів в країні зафіксували понад 600 летальних випадків, пов'язаних із коронавірусом.

Влада Румунії ухвалила рішення про посилення карантину на тлі збільшення кількості хворих на COVID-19. Обмеження почнуть діяти в неділю, 28 березня.

Про це прем'єр-міністр країни Флорін Кицу повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Він зауважив, що нові правила були запропоновані Національним комітетом з надзвичайних ситуацій Румунії (CNSU). 

Як пише Digi24, ухвалені обмеження передбачають запровадження комендантської години від 20:00 та закриття магазинів після 18:00 у населених пунктах з рівнем захворюваності понад 7,5 випадків COVID-19 на тисячу жителів.

Ці ж обмеження по п'ятницях, суботах і неділях діятимуть у регіонах із захворюваністю 4 випадки на тисячу населення. При цьому місцева влада зможе запроваджувати на своїй території додаткові заходи. 

Минулої доби в Румунії зафіксували 6 651 новий випадок зараження COVID-19, що збільшило загальний показник хворих до 919 794. Від початку пандемії 22 719 жителів країни померли від ускладнень коронавірусу, а ще 825 200 - вилікувалися.

Як пише The Associated Press, цього тижня Румунія зареєструвала найбільший за останні три місяці добовий приріст хворих на коронавірус, а у відділеннях інтенсивної терапії повідомили про рекордну кількість госпіталізованих. За останні п’ять днів в країні зафіксували понад 600 летальних випадків, пов'язаних із коронавірусом.

Тим часом у Німеччині заявили, що добовий показник випадків захворювання на COVID-19 може сягнути 100 тисяч, якщо країні не вдасться призупинити поширення коронавірусу. 

Новини світу: у багатьох країнах Європи триває суворий карантин

Новини світу: у багатьох країнах Європи триває суворий карантин

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація