Саакашвілі отруїли важкими металами: американський токсиколог оцінює його стан як тяжкий

Саакашвілі отруїли важкими металами: американський токсиколог оцінює його стан як тяжкий

Фото: Associated Press

Серед речовин, якими був отруєний Саакашвілі - ртуть, миш'як і барій.

Колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі, якого 1 жовтня 2021 року затримали правоохоронці, могли отруїти важкими металами у грузинській в'язниці.

Про це повідомив американський експерт-токсиколог Девів Сміт, пишуть "Новини Грузія".

Під час засідання Тбіліського міського суду Сміт розповів, що речовини потрапили до організму Саакашвлі в березні, тобто ще у в'язниці. Серед речовин, він припускає, були ртуть, миш'як і барій. За два місяці у колишнього президента розвинулася інтоксикація. Токсиколог оцінює його стан як тяжкий.

"На мою думку, його організм отруєний різними металами. Серед них ртуть, вісмут/миш'як і барій. Вони викликають досить серйозні токсичні ефекти. Ці види важких металів виводяться з організму через деякий час, у процесі виведення з організму вони отруюють різні органи в організмі", - сказав Сміт.

За його словами, отруєння колишнього президента Грузії сталося до його переведення до клініки "Вівамед" у травні 2022 року. На той час Саакашвілі уже мав симптоми, характерні для отруєння важкими металами. Токсиколог наголосив, що Саакашвілі потребує термінової детоксикації організму, але у Грузії немає відповідної установи. Тому Сміт рекомендує перевести його до закордонної клініки.

Арешт Саакашвілі і його отруєння

Колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі затримали 1 жовтня 2021 року грузинські правоохоронці. До цього прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі попередив експрезидента, що після повернення він потрапить до в'язниці, оскільки 2018 року Тбіліський міський суд заочно засудив його до трьох років ув'язнення за перевищення службових повноважень на посаді глави держави.

28 листопада адвокат Саакашвілі розповів, що стан політика, який перебуває у в'язниці, різко погіршився. В його організмі нібито виявили сліди смертельної отрути.

Він майже не може пересуватися – Єлизавета Ясько прокоментувала стан Михеїла Саакашвілі

Він майже не може пересуватися – Єлизавета Ясько прокоментувала стан Михеїла Саакашвілі

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація