Саакашвілі погодився стати прем'єром Грузії в разі перемоги на виборах опозиції

Саакашвілі погодився стати прем'єром Грузії в разі перемоги на виборах опозиції

Фото: Право на владу

Вибори в Грузії заплановані на 31 жовтня.

Колишній президент Грузії, чинний голова Виконавчого комітету Нацради реформ України Міхеіл Саакашвілі погодився стати прем'єр-міністром Грузії. Проте це станеться, якщо на виборах 31 жовтня там переможе об'єднана опозиція.

"Я дав згоду на пропозицію об'єднаної грузинської опозиції стати прем'єр-міністром після перемоги на парламентських виборах 31 жовтня. Справа в тому, що зараз парламентські вибори не проводяться в Україні, але проводяться в Грузії. Безумовно, я хочу допомогти моєму грузинському народу вийти з кризи. Тому я оголосив, що згоден бути перехідним прем'єр-міністром не на повний термін, а на стабілізаційний період, поки нам не вдасться подолати глибоку економічну кризу, в якій зараз перебуває Грузія", - написав Саакашвілі у Facebook.

Він додав, що нині перебуває в Україні, виконує функції глави Виконавчого комітету Національної ради реформ.

"Ми готуємося до чергового засідання Нацради, на яке у нас є дуже важливий порядок денний. Ми запропонуємо на засіданні комплексні реформи надрокористування, підключення до електрики, судову реформу і реформу ДАБІ (Державної архітектурно-будівельної інспекції). Крім того, незабаром парламент розгляне запропоновані нами раніше реформу митниці, введення податку на виведений капітал і реформу приватизації. Також я продовжую поїздки Україною і працюю в штатному режимі. Для мене доля України і Грузії нероздільні. Я не вибираю між двома країнами, моя боротьба триває і тут, і там", - зазначив Саакашвілі.

Нагадаємо:

  • Нещодавно Саакашвілі оприлюднив відео у Facebook з доступом лише для грузинської аудиторії і грузинською мовою, де перепросив у грузинів і повідомив, що "повертається" до Грузії. Натомість для української аудиторії він опублікував пост трохи іншого змісту, у якому написав, що має дві домівки, однак не сказав, що має наміри повертатися на Батьківщину.
  • Пізніше у ще одному дописі він заявив про своє рішення брати участь у виборчій кампанії у Грузії. Водночас він запевнив, що залишатиметься і на своїй посаді в українській Нацраді реформ.
  • У Мін'юсті Грузії повідомили, що у разі повернення Саакашвілі до Грузії, на нього чекає затримання та в'язниця. 

Як відомо, Саакашвілі покинув Грузію у 2013 році, де проти нього відкрили низку кримінальних справ. Колишнього президента, зокрема, звинувачували у перевищенні повноважень під час розгону акції опозиціонерів 2007 року, розгромі телекомпанії "Імеді" та вилученні власності у засновника цієї телекомпанії Бадрі Патаркацишвілі.

"Він не зкурвився": Саакашвілі розповів, чому погодився "допомогти" Зеленському

"Він не зкурвився": Саакашвілі розповів, чому погодився "допомогти" Зеленському

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація