Самооборона після атаки озброєного угруповування: у Пентагоні озвучили подробиці розгрому "Вагнера" у Сирії

Самооборона після атаки озброєного угруповування: у Пентагоні озвучили подробиці розгрому "Вагнера" у Сирії

Фото: pixabay.com

У Міноборони США вирішили не спекулювати на намірах цього угрупування.

Війська США, які підтримують в Сирії помірну опозицію, розгромили 7 лютого озброєне важкою технікою угруповання, яке наступало на їхні позиції, з метою самооборони. При цьому американська сторона мала запевнення від росіян, що їх там немає.

Так прокоментувала розром "Вагнера" у Сирії речниця Пентагону Дана Уайт, - пише Укрінформ.

"Удар в Сирії – наші удари – наносилися з метою самооборони. Ми вже заявляли нашу чітку позицію у цьому зв'язку", - зазначила представник оборонного відомства США. 

Американські сили чітко бачили, що на них рухається озброєне угруповання. "Ми досі не знаємо, і я не буду спекулювати, про наміри або склад цього угруповання", - наголосила Уайт.

ТСН дізналась подробиці про харківського солдата армії "Вагнера", який загинув у Сирії

ТСН дізналась подробиці про харківського солдата армії "Вагнера", який загинув у Сирії

"Ми використовували нашу телефонну лінію в рамках механізму де-конфліктизації, і ми користалися нею до, під час та після нанесення ударів. І ми були впевнені, що росіяни не були причетними", - резюмувала речниця Пентагону.

7 лютого під Дейр-ез-Зором "вагнерівців" обстріляли коаліційні війська на чолі зі США, бо ті вирішили "подратувати" американців. Джерела у Пентагоні говорять про близько 100 убитих. Reuters із посиланням на свої джерела також називає цю цифру і додає, що поранених – ще 200. Їх відвезли лікувати й помирати в госпіталі в Сирії та Росії. Після цього найбільшого розгрому "групи Вагнера" за роки перебування в Сирії нині вирішують, що взагалі з ними робити й чи потрібно розформовувати. У РФ їх офіційно вважають найманцями і їм світить кримінальна відповідальність та 15 років в'язниці. Проте чимало фактів вказують, що вони діють під керівництвом Кремля. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація