Санкції України зірвали Росії будівництво атомного криголама – ЗМІ

Санкції України зірвали Росії будівництво атомного криголама – ЗМІ

Криголам "Арктика" / Фото: Getty Images

Турбіни для судна повинні були тестувати в Україні.

У Росії просять президента Володимира Путіна перенести проект будівництва атомного криголама ЛК-60Я "Арктика" через зрив термінів, причиною якого стали антиросійські санкції. Про це повідомляє російське видання "КоммерсантЪ".

Журналісти відзначають, що проект вирішили змістити на два роки – з 2017 на 2019. Крім цього, Путін зажадав ухвалити кадрові та організаційно-управлінські рішення в зв'язку зі зривом держконтракту.

На будівництво криголама ще 2014 року виділили 737 мільярдів рублів. Проблема в будівництві виникла через турбіни - їх повинен був випробувати український Харківський турбінний завод, проте через конфлікт на Донбасі це зірвалося.

Джерело "Ъ" в уряді повідомило, що "розбір польотів" через зрив термінів будівництва торкнеться посадових осіб Об'єднаної суднобудівної корпорації РФ і "Росатому", які не повідомили заздалегідь про складнощі, поставивши Кремль перед фактом зриву державного контракту.

Нагадаємо, раніше Рада нацбезпеки і оборони виступила за введення нових антиросійських санкцій. Рішення пов'язане з продовженням обмежувальних заходів проти Росії Європейським Союзом і США.

Повʼязані теми:

Наступна публікація