Саудівська Аравія звинуватила Іран в атаці на танкери в Оманській затоці

Саудівська Аравія звинуватила Іран в атаці на танкери в Оманській затоці

Фото: Associated Press

Саудівський кронпринц заявив, що "готовий захистити свій народ від загроз".

Саудівська Аравія поклала відповідальність на Іран через напад на два нафтові танкери в затоці Омана.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман заявив, що Іран, всупереч спробі посередництва з боку прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе, напав на танкери.

Кронпринц вважає, що міжнародне співтовариство повинне зайняти "рішучу позицію".

"Хоча Саудівська Аравія не хоче війни у своєму регіоні, королівство "без коливань захистить від загроз свій народ, свій суверенітет і свої інтереси", - додав він.

Нагадаємо, у затоці Омана 13 червня з двох танкерів надійшли сигнали лиха. За даними арабських ЗМІ, на суднах, що були поблизу берегів Ірану, сталися вибухи і почалася пожежа. Вони ж повідомляють, що по одному з танкерів була випущена торпеда, другий постраждав від вибуху магнітної міни.

Атаки зазнали танкер Front Altair норвезької компанії Frontline, а також танкер Kokuka Courageous, яким володіє японська транспортна компанія Kunihana Sangyo. В результаті атаки спалахнули пожежі, а норвезьке судно затонуло. На його борту перебували 23 людини - переважно громадяни Грузії, Росії та Філіппін. Вони, як і близько двох десятків моряків-філіппінців, які перебували на борту японського судна, були врятовані та евакуйовані. В Японії та Норвегії вже офіційно підтвердили, що танкери належать компаніям цих країн. Уряди Сполучених Штатів та Великої Британії вважають Іран відповідальним за напади на танкери в Оманській затоці.

ООН збирає Радбез через вибухи на танкерах в Оманській затоці

ООН збирає Радбез через вибухи на танкерах в Оманській затоці

Повʼязані теми:

Наступна публікація