Саудівський прокурор вимагає смертної кари для обвинувачених у вбивстві Хашоггі

Саудівський прокурор вимагає смертної кари для обвинувачених у вбивстві Хашоггі

Зникнення журналіста Джамаля Хашоггі

Такого покарання він хоче для п'ятьох обвинувачених.

Саудівський державний прокурор вимагає смертної кари для п'ятьох обвинувачених у вбивстві журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це повідомляє CNN.

Загалом обвинувачено 11 осіб. За словами прокуратури, п’ять людей, яким загрожує смертна кара, брали безпосередню участь у вбивстві.

Там також стверджують, що колишній заступник глави розвідки Саудівської Аравії сформував "місію" з 15 осіб, яка мала змусити Хашоггі повернутися до Саудівської Аравії.

Вони були розділені на три групи: переговорну, розвідувальну та логістичну. Як каже прокурор, саме глава переговорної групи наказав вбити Хашоггі.

Нагадаємо, 59-річний Хашоггі ще 2 жовтня вирушив зі своєю нареченою в генконсульство Саудівської Аравії в Стамбулі для того, щоб забрати необхідні для майбутнього весілля документи. Його наречену до закладу не впустили і через п'ять годин очікування їй повідомили, що Хашоггі вже пішов з консульства. Пізніше вона сказала, що не довіряє інформації та не знає, де зараз перебуває журналіст.

У Туреччині підозрюють, що чоловіка допитували, катували, а після цього вбили і розчленували. Для цього в Стамбул в той день прилетіло 15 співробітників саудівських спецслужб. Слідство має відповідні звукозаписи. Після декількох тижнів заперечень і під потужним тиском країн Заходу, влада Саудівської Аравії все ж визнала, що журналіст загинув в їхньому консульстві.

Згодом турецька влада повідомила, що за кілька днів після вбивства Хашоггі Саудівська Аравія направила в Туреччину групу з 11 фахівців, серед яких були хімік та токсиколог, які повинні були "замести сліди" злочину.

Туреччина вважає, що тіла журналіста Хашоггі позбулися за допомогою хімічного розчинника

Туреччина вважає, що тіла журналіста Хашоггі позбулися за допомогою хімічного розчинника

Повʼязані теми:

Наступна публікація