Ще не вечір: у ПАРЄ за два дні зібрали рекордну кількість підписів за відставку скандального Аграмунта

Ще не вечір: у ПАРЄ за два дні зібрали рекордну кількість підписів за відставку скандального Аграмунта

Фото: Getty Images

Формально для початку процедури відставки потрібно близько 60 підписів, а для проходження швидкої процедури – 120. 

Понад сто депутатів парламентської асамблеї Ради Європи поставили підписи під пропозицією про відставку президента Педро Аграмунта.

Про це повідомив голова української делегації Володимир Ар'єв у своєму Facebook.

"На цей момент в ПАРЄ понад 100 підписів за ініціацію відставки президента Аграмунта… І це, здається, ще не вечір", - написав Ар'єв.

Ар'єв зауважив, що за час його роботи в ПАРЄ це рекордна кількість підписів, зібраних протягом двох днів.

Своєю чергою, за даними "Європейської правди", формально для початку процедури відставки потрібно близько 60 підписів, а для проходження швидкої процедури – 120. 

Нагадаємо, скандал довкола Аграмунта розгорнувся після повідомлення про його візит до Сирії. Він визнав, що зробив помилку, коли полетів російським літаком. Аграмунт заявляв, що росіяни його обманули і підставили, а також, що добровільно у відставку він не піде. 

Аграмунта спробують звільнити з посади президента ПАРЄ

Аграмунта спробують звільнити з посади президента ПАРЄ

Делегати ПАРЄ не очікували візиту їхнього президента Педро Аграмунта до Сирії на запрошення російських депутатів. Як повідомив народний депутат, член української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв, делегати ПАРЄ шоковані таким візитом

Інформація про візит Педро Аграмунта до Сирії з'явилась 20 березня. Росія анонсувала цей захід як сигнал того, що все одно присутня у ПАРЄ, хоча вже два роки не надсилала у Страсбург список своєї делегації. А перед тим російську делегацію позбавляли голосу через анексію Криму, тоді, образившись, Росія припинила роботу у ПАРЄ, а цього року висловила бажання повернутись.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація