Що відомо про теракт у Барселоні через кілька годин після нападу

Що відомо про теракт у Барселоні через кілька годин після нападу

Фото: Reuters

Підтверджено загибель 12 людей, відповідальність за напад взяла "ІД".

Увечері 17 серпня фургон на великій швидкості збив кілька десятків пішоходів на головній пішохідній вулиці Барселони. Водій їхав так, щоб зачепити якомога більше людей.

Всі головні факти на 23:00:

  • За офіційними даними президента Каталонії, в результаті наїзду фургона на пішоходів на вулиці Рамбла у центрі Барселони загинули 12 осіб. Ще 80 людей постраждали.
  • Після теракту, недалеко від вулиці Рамбла, водій на білому Ford Focus збив поліцейських з кордону, який оточив місце події. Після цього почалася перестрілка і гонитва за водієм. Зловмисник був вбитий у передмісті Барселони. Внаслідок наїзду постраждали двоє поліцейських.
  • Поліція підтвердила затримання двох підозрюваних у теракті. Один із них - Дрісс Укабир. Він начебто має іспанський паспорт, але сам він марокканського походження. Саме Укабир орендував фурган, який був використаний для нападу.
  • Другий фургон, на якому терористи могли втекти з місця злочину, поліція виявила на парковці у місті Вік, що за 50 кілометрів від Барселони. Там і був затриманий Дрісс Укабир.

Вже 13 людей загинуло під колесами фургону в Барселоні

Вже 13 людей загинуло під колесами фургону в Барселоні

Повʼязані теми:

Наступна публікація