Семирічна дівчинка з Гватемали померла після затримання прикордонним патрулем США - ЗМІ

Семирічна дівчинка з Гватемали померла після затримання прикордонним патрулем США - ЗМІ

Фото: Reuters

Дівчинка не їла і не пила протягом декількох днів.

Семирічна дівчинка з Гватемали померла від зневоднення і шоку під час утримання під вартою прикордонною службою США.

Про це повідомляє The Washington Post.

Дівчинка, ім'я якої не називається, була затримана минулого тижня після незаконного перетинання кордону в Нью-Мексико разом з батьком і понад ста іншими мігрантами. Через вісім годин після затримання у неї почалися напади.

Співробітники медичної бригади з'ясували, що дівчинка не їла і не пила протягом декількох днів.

Після цього дитину доставили в лікарню Ель-Пасо, де вона померла через добу від зупинки серця.

За повідомленнями, батько дівчинки все ще знаходиться в Ель-Пасо в очікуванні зустрічі з консульськими посадовими особами Гватемали.

Служба митного і прикордонного контролю США розслідує інцидент.

"Наші найщиріші співчуття родині дитини. Прикордонники зробили все можливе, щоб врятувати її життя за найважчих обставин", - заявив виданню представник служби Ендрю Міхан.

В цьому році з жовтня відразу кілька великих караванів центральноамериканських мігрантів прямували до кордону США з території Мексики. Загальне число їх учасників становило до 10 тис. осіб.

Згідно з даними видання, мігранти, які подорожують з членами сім'ї, склали більше половини тих, хто був узятий під варту в листопаді прикордонним патрулем.

Велике переселення народів: чим небезпечний наплив мігрантів

Велике переселення народів: чим небезпечний наплив мігрантів

Раніше шеф Пентагону Джеймс Маттіс заявив, що Білий дім надав його відомству більше повноважень для захисту співробітників Бюро митного і прикордонного контролю на південному кордоні країни.

Однак у той же час міністр оборони США Маттіс заявив, що не планує створювати табори утримнання для мігрантів. Зараз на південному кордоні США розгорнуто близько 5,8 тис. військових, які активно працюють над тим, щоб створити інженерні загородження, зокрема, з колючого дроту, а також інші перешкоди вздовж кордону. Маттіс підкреслив, що військовий персонал не буде виконувати правоохоронних ролей, що заборонено законом.

Нагадаємо, 9 листопада президент Дональд Трамп підписав розпорядження, яке забороняє надавати притулок тим мігрантам, хто потрапив на територію США незаконно, у зв'язку з ситуацією на південному кордоні США і тимчасовими надзвичайними заходами американської влади у сфері міграції.

У відповідь на це правозахисна організація "Американський союз громадянських свобод (ACLU) подала в суд на адміністрацію Дональда Трампа з вимогою скасувати указ про заборону на надання притулку нелегальним іммігрантам.

Повʼязані теми:

Наступна публікація