Сербія офіційно відмежувалася від візиту делегації з окупованого Криму до Белграда

Сербія офіційно відмежувалася від візиту делегації з окупованого Криму до Белграда

Фото: Міністерство закордонних справ Сербії

Голова МЗС країни наголошує, що ніхто з офіційних осіб із гостями не зустрічався.

Жоден сербський посадовець не брав участі в зустрічах із представниками делегації окупованого Росією українського півострову Крим, котра побувала у Белграді. Про це заявив міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич, повідомляє Радіо Свобода.

"Сербія поважає територіальну цілісність України. Через це ніхто з представників виконавчої влади не зустрічався з делегацією Криму", – наголосив керівник сербської дипломатії. Він також пояснив, що з політичними діячами з анексованого Росією Криму в будинку парламенту Сербії зустрілися лише представники двох опозиційних партій.

Як повідомлялося, 11 грудня МЗС України висловило протест через "візит представників окупаційної адміністрації Криму до Белграда 4-7 грудня, під час якого відбувалася зустрічі з депутатами парламенту Сербії та проведення конференції "Белградський діалог: конструктивні відносини з Росією та визнання волевиявлення народу Криму" в Домі російської культури в сербській столиці. Серед представників Криму була одіозна Наталія Поклонська та заступник голови російської окупаційної адміністрації на півострові Георгій Мурадов.

Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію про мілітаризацію Криму

Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію про мілітаризацію Криму

Повʼязані теми:

Наступна публікація