Сербія порушила "джентельменську угоду" з Україною щодо голосування в ООН - посол

Сербія порушила "джентельменську угоду" з Україною щодо голосування в ООН - посол

Під час візиту Порошенка у Белград із президентом Сербії була досягнута угода не голосувати один проти одного. / Фото: Сайт президента України

Сербська сторона проголосувала проти резолюції щодо мілітаризації Криму.

Сербія порушила "джентельменську угоду з Україною, проголосувавши проти резолюції ООН щодо мілітаризації Криму.

Про це сербському виданню Kurir заявив посол України у Сербії Олександр Александрович, передає Європейська правда.

Дипломат зазначив, що у липні під час візиту президента України Петра Порошенка у Белград між ним та лідером Сербії Александром Вучичем була досягнута "джентльменська угода не голосувати один проти одного".

Але 17 грудня під час голосування у Генеральній асамблеї ООН за резолюцію щодо Криму Сербія проголосувала проти. На думку Александровича, сербська сторона могла би принаймні утриматися.

Окрім того, Белград не приєднався до санкцій Євросоюзу проти Росії.

"На жаль, нам не зрозумілі дії Сербії" - сказав посол, зазначивши, що Україна не підтримала членства Косова в Інтерполі і зі свого боку демонструє конкретні кроки у невизнанні незалежності цього регіону.

Нагадаємо, Генеральна асамблея ООН висловила серйозну стурбованість з приводу прогресуючої мілітаризації Криму Російською Федерацією. За відповідну резолюцію "Проблема мілітаризації АР Крим та м.Севастополь (Україна), а також частин Чорного і Азовського морів", проголосували у понеділок, 17 грудня, на засіданні Генеральної асамблеї ООН. 66 країн-членів проголосували "за", 19 - "проти", 72 - утримались.

Згідно з текстом ухваленого документа, Генасамблея підкреслює, що присутність російських військ у Криму суперечить національному суверенітету, політичної незалежності та територіальної цілісності України і підриває безпеку і стабільність сусідніх країн і європейського регіону. 

Генасамблея ООН ухвалила резолюцію про мілітаризацію окупованого Криму

Генасамблея ООН ухвалила резолюцію про мілітаризацію окупованого Криму

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація