Серцевий напад і гумова куля в око: понад тисяча осіб постраждала після референдуму в Каталонії

Серцевий напад і гумова куля в око: понад тисяча осіб постраждала після референдуму в Каталонії

Фото: Reuters

294 людини постраждали в Барселоні.

Більше тисячі людей постраждали в результаті зіткнень із іспанською поліцією біля виборчих дільниць у Каталонії, де в неділю відбувався референдум про незалежність регіону від Іспанії.

Про це повідомляють органи охорони здоров'я регіону, - пише «Інтерфакс».

Як мінімум двоє постраждалих перебувають у важкому стані. Одному з них в око потрапила гумова куля, в іншого стався серцевий напад.

Зокрема, 294 особи постраждали в Барселоні, 355 осіб в передмістях міста, 46 поранених в центральній частині Каталонії, 27 осіб - в Таррагоні, 249 - в Жироні, 111 - в Льейде, 55 осіб - в регіоні Террес-де-Лебре.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой у своєму зверненні зазначив, що референдум не відбувся. Він сказав, що каталонців обманом затягнули на голосування, заявивши, що референдум став стратегією регіонального уряду проти законності і демократичної гармонії, і це був "шлях, який нікуди не веде ".

Рахой також подякував силовикам за дотримання закону і виконання своєї роботи. Він також закликав зустрітися з усіма іспанськими політичними партіями, щоб обговорити майбутнє країни після референдуму.

Офіційний представник каталонського уряду Жорді Турулл зі свого боку заявив, що "Іспанія скомпрометувала себе" через дії поліції проти учасикив голосування, тому буде відповідати в міжнародних судах.

Нагадаємо, 1 жовтня в іспанській Каталонії проходив референдум про незалежність, іспанська влада виступає проти від'єднання і окремого існування "каталонської держави". На окремих ділянках дійшло до сутичок і поранень.

Іспанія стріляниною намагається зупинити референдум щодо відокремлення Каталонії

Іспанія стріляниною намагається зупинити референдум щодо відокремлення Каталонії

Повʼязані теми:

Наступна публікація