Серед нападників на російського опозиціонера Касьянова виявилися поліцейські з Чечні

Серед нападників на російського опозиціонера Касьянова виявилися поліцейські з Чечні

Яшин бачить в цих провокаціях те саме, що відбувалося проти Нємцова перед його вбивством.

Серед нападників на російського опозиціонера Михайла Касьянова в московському ресторані виявилися троє поліцейських з Чечні.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав ще один опозиціонер Ілля Яшин.

За його словами, всіх трьох затримала і після допиту відпустила московська поліція. Яшин наводить імена і посади чеченських силовиків: рядовий Ахмад Солтагірієв, старший сержант Мехдін Ісмаїлов, лейтенант Бек-Магомед Муслімов.

Яшин зазначив, що поліцейські супроводжували нападників, які виявилися представниками чеченської діаспори в Москві. Вони були добре одягнені і приїхали на дорогих машинах.

"Участь чеченської поліції в провокації доводить, що за кампанією проти Касьянова стоїть особисто Кадиров. Для нападів залучаються представники діаспори, оперативне прикриття здійснюють чеченські силові структури. Зрозуміло ж, що ці троє не за своєю ініціативою ходять по Москві за головою ПАРНАС, якого глава Чечні бере "під приціл" в своєму інстаграмі", - пише Яшин.

 

Важнейший эпизод, связанный со вчерашней атакой на Касьянова: задержание представителей чеченской полиции, которые сопро...

Опубліковано Ильєю Яшиним 10 лютого 2016 р.

Політик зазначив, що провокації проти Касьянова схожі на ті, які чинилися проти ще одного російського опозиціонера Бориса Нємцова.

"Я прекрасно пам'ятаю, як все починалося в історії з Нємцовим. Спочатку теж все здавалося смішним. Морозивом кинули, борошном обсипали. Потім скинули унітаз на автомобіль ... З матеріалів кримінальної справи ми тепер знаємо, що за Нємцовим точно так же велося зовнішнє спостереження і за ним по п'ятах ходили "поліцейські" з Чечні ", - зазначив Ілля Яшин.

Нагадаємо, що у вівторок, 9 лютого, група чеченців напала на російського опозиціонера, лідера партії ПАРНАС Михайла Касьянова.

За його словами, напад стався в одному з ресторанів в центрі Москви. Близько десяти осіб кинули в нього торт, вигукували погрози на його адресу, після чого зникли на декількох автомобілях. 

Опозиціонер вважає, що на нього напали через його політичну діяльність і через те, що він подав, заяви до Слідчого комітету і ФСБ на главу Чечні Рамзана Кадирова.

Раніше Рамзан Кадиров опублікував відео з російськими опозиціонерами Михайлом Касьяновим і Володимиром Кара-Мурзою "в оптичному прицілі". Пізніше Instagram видалив скандальне відео. Касьянов і Кара-Мурза-молодший подали в ФСБ скаргу на Кадирова. Як заявив адвокат Касьянова Вадим Прохоров, у заяві є вимога порушити кримінальну справу за публікацію цього відео. 

На російського опозиціонера напали в ресторані

На російського опозиціонера напали в ресторані

Повʼязані теми:

Наступна публікація