"Шатдаун" уже затримує авіарейси в США і загрожує паралічем аеропортів

"Шатдаун" уже затримує авіарейси в США і загрожує паралічем аеропортів

Фото: Associated Press

Через відсутність грошей припиняють працювати авіадиспетчери.

Аеропорти Сполучених Штатів Америки зіткнулися з проблемами через припинення урядового фінансування внаслідок бюджетної кризи. Як повідомляє Медуза, низка летовищ звітує про затримки рейсів.

У першу чергу це стосується аеропорту Ла-Гуардія в Нью-Йорку. Також затримки відбуваються на летовищах, звідки відправляються рейси на Нью-Йорк. Федеральне управління цивільної авіації пов’язує це зі збільшенням числа виходів на лікарняний працівників – зокрема, браком авіадиспетчерів. Їх і так було обмаль, а припинення фінансування урядом лише поглибило проблему. "Ми зменшуємо шкоди, залучаючи до роботи більше людей, змінюючи напрямку польотів і збільшуючи інтервали в разі потреби", - зазначили у FAA.

Новини США: рекордний шатдаун та фаст-фуд на срібних підносах

Новини США: рекордний шатдаун та фаст-фуд на срібних підносах

Віце-президент Національної асоціації диспетчерів Тріш Гілберт напряму пов’язує це з "шатдауном". "Додайте до цього стрес, який відчувають диспетчери, і їх особисті обставини. Вони не сплять ночами. Ми турбуємося, що вони не в змозі працювати", - пояснила вона.

Як повідомлялося, найдовша урядова криза в Сполучених Штатах загрожує перетворитися на кризу безпекову та фінансову. Напередодні Конгрес так і не зміг ухвалити жодного з двох протилежних законів, кожен з яких мав нарешті виділити фінансування державним установам, 800 тисяч співробітників яких у всій країні сидять без грошей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація