Шойгу відрапортував Путіну про готовність бойового застосування ядерних установок

Шойгу відрапортував Путіну про готовність бойового застосування ядерних установок

За словами Шойгу, "посилилася бойова міць морських стратегічних ядерних сил" / Фото: Reuters

На бойове чергування заступило шість ракетних полків, додав він.

Більше 95% пускових установок стратегічних ядерних сил Російської Федерації перебуває в постійній готовності. Про це заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу на розширеному засіданні колегії Міноборони РФ, передає Інтерфакс.

"Стратегічні ядерні сили підтримувалися на рівні, що дозволяє гарантовано вирішувати завдання ядерного стримування. У ракетних військах стратегічного призначення більше 95% пускових установок утримуються в постійній готовності до бойового застосування", - сказав він.

Також він повідомив, що "на бойове чергування заступило шість ракетних полків, оснащених комплексами "ЯРС стаціонарного і рухомого базування". "Частка сучасного озброєння наземних стратегічних ядерних сил становить 51%", - підкреслив російський міністр оборони.

Авіаційні стратегічні ядерні сили, додав він, у 2015 році поповнилися десятьма модернізованими літаками, з них два Ту-160, три Ту-95МС і п'ять Ту-22М3.

За словами Шойгу, "посилилася бойова міць морських стратегічних ядерних сил": до складу постійної бойової готовності вводяться два підводні крейсери стратегічного призначення "Олександр Невський" та "Володимир Мономах".

Нагадаємо, раніше Путін заявив, що вимагає істотного посилення ядерної зброї РФ. Російський лідер хоче підвищити ефективність систем попередження нападу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація