Штаб Макрона зазнав потужної хакерської атаки: у Мережі опинилися 9 гігабайт листів

Штаб Макрона зазнав потужної хакерської атаки: у Мережі опинилися 9 гігабайт листів

Фото: Reuters

Напад стався за два дні до виборів президента Франції. 

Передвиборчий штаб кандидата у президенти Франції Еммануеля Макрона зазнав потужної хакерської атаки за два дні до виборів, внаслідок якої в Інтернеті опинилися внутрішні листи штабу.

Про це повідомляє Reuters.

Близько дев'яти гігабайт різної інформації користувач з ніком Emleaks оприлюднив на Pastebin, файлообміннику, який дозволяє анонімно завантажувати будь-які документи.

Політичний рух Макрона "Вперед!" підтвердив, що зазнав нападу з боку хакерів.

"Рух "Вперед!" став жертвою масивного і координованого хакерського удару цього вечора, який дав початок поширенню в соціальних мережах різної внутрішньої інформації", - йдеться у заяві.

Міністерство внутрішніх справ Франції відмовилося від коментарів, посилаючись на французькі закони, які забороняють будь-які коментарі, здатні вплинути на вибори. Дія цих правил вступила в силу опівночі у п'ятницю.

Інформація про хакерську атаку стала з'являтися у п'ятницю ввечері, за кілька годин до офіційної заборони агітації напередодні виборів. Заборона залишатиметься в силі до закриття останніх виборчих дільниць у неділю, о восьмій вечора за місцевим часом.

Нагадаємо, наприкінці квітня виборча кампанія кандидата у президенти Франції Еммануеля Макрона вже була мішенню російських хакерів. Про це розповів керівник комп'ютерного підрозділу кампанії Макрона Муніра Махджоубі. Фірма  з кібербезпеки Trend Micro раніше заявляла про 160 спроб електронного шпигунства з боку хакерів Pawn Storm, також відомої як Fancy Bear. Американські спецслужби раніше називали їх підрозділом розвідувальних служб Росії. 

Кандидат у президенти Макрон заявив, що Франція не коритиметься Росії

Кандидат у президенти Макрон заявив, що Франція не коритиметься Росії

Нагадаємо, 23 квітня французи вже в одинадцятий раз обирали президента П'ятої республіки. Цього дня відбувся перший тур виборів, за результатами якого із 11 кандидатів у президенти Франції у другий, фінальний тур, вийшли лише двоє — першість здобув центрист Еммануель Макрон із 23,75% голосів, а за ним "пробилася" і ультраправа Марін Ле Пен із 21,53% голосів. Остаточна битва призначена на 7 травня, а за нею вже проведуть і парламентські вибори. 

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація